© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.06.2017 18:30:27

Tri države sprejele nor zakon: Oblečeni v dres Barcelone? 15 let zapora! Saj ni res, pa (žal) je ...

Iščete raj za navijače Reala? Pravcato obljubljeno deželo? Ne iščite več!

Spektakularen politični spor na Arabskem polotoku dobiva nore razsežnosti. Kot verjetno veste, so se proti Katarju obrnili Savdska Arabija, Združeni arabski emirati in Bahrein, poleg vseh ostalih ukrepov na čelu s prepovedjo poletov pa so danes uvedli tudi najbolj neverjetnega nogometnega. V vseh treh državah so prepovedali kakršnakoli katarska obeležja, to pa vključuje tudi vsa obeležja Barcelone, katere glavni sponzor je letalska družba Qatar Airways.

Ne, to ni šala. Če vas bodo v Savdski Arabiji in zaveznicah dobili oblečenega v dres Barcelone, vas čaka brutalna kazen v višini 120.000 evrov. Da, 120 tisoč! Če tega ne boste mogli plačati - in drznemo si verjeti, da ne boste -, pa boste po hitrem postopku obsojeni na 15 let zapora. Da, prav ste prebrali, na 15 let zapora. Saj smo vam rekli, da gre za obljubljeno deželo za navijače kraljevega kluba, dvakratnega zaporednega evropskega prvaka. 

Šalo na stran, spor je šel resnično daleč in zahteva kar nekaj resnosti, preudarnega obnašanja ter preverjanja podatkov. Ob tem pa se postavlja vprašanje, kaj bi se utegnilo dogajati okrog organizacije svetovnega nogometnega prvenstva, ki bo v katarju leta 2022. Res je, do tam je še zelo daleč, toda nikoli se ne ve. Za zdaj le pospravite dres Barcelone, če potujete na Arabski polotok. Pozor, tudi v luksuzni Dubaj. Je pa dobra novica, da bo Barceona že v naslednji sezoni imela novega sponzorja.