© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.05.2017 10:15:47

Oster napad vijoličastih: Miran Pavlin brez zadržkov udaril po Milanu Mandariću in Srečku Katancu

Ker Zlatko Zahović ni dosegljiv za medije, se v javnosti v zadnjem času večkrat pojavi njegov pomočnik Miran Pavlin. Nekdaj odlični vezist je znova ostro udaril po Milanu Mandariću in Srečku Katancu.

Miran Pavlin je znan kot človek brez dlake na jeziku. V svojih odgovorih je zmeraj neposreden, ničesar ne želi zavijati v celofan in tudi tokrat je bilo temu tako. Član zlate slovenske generacije je v intervjuju za Večer brez zadržkov spregovoril o številnih temah, med drugim o Milanu Mandariću, Srečku Katancu in tudi mariborski prihodnosti

"Ker je naš največji konkurent, bi se raje vzdržal, a kar delajo, je smešno. Nad gazdo sem razočaran. Mislil sem, da se je v 30 letih v nogometu kaj naučil. Ko se odločiš za neke ljudi, jim moraš dati možnost in jim zaupati. Zakaj si pripeljal za športnega direktorja Nenada Protego, če mu nisi dal niti enega prestopnega roka, v katerem bi odločal? Mislim, da to ni prava pot. A oni imajo denar, plačujejo, naj delajo, kar hočejo," je Pavlin udaril po Mandariću. 

pavlin 1 tk
Tit Košir

Prizanesljiv ni bil niti do Srečka Katanca: "Vsak zase lahko dela, kar želi, a zadnja zgodba z bioenergetiki nima kaj iskati v profesionalnem športu. Po rezultatu se bo merilo, ali bo šla zgodba naprej. V Mariboru pa ne moremo biti ravno veseli, kako reprezentanca izbira naše igralce."

Pavlin, ki ima z Mariborom podpisano pogodbo še za naslednje leto in pravi, da ima z vijoličastimi še veliko ciljev, izzivov - najpomembnejši je Evropa -, je pokomentiral tudi prihodnost Maribora. Številnim igralcem poleti poteče pogodba. Bodo Milivoje Novaković, Jasmin Handanović, Dare Vršič in ostali odšli ali ostali? 

pavlin 2 tk
Tit Košir

"Prvi cilj je, da končamo kot prvaki. Vzporedno se že pogovarjamo z igralci, a šele, ko bo prvo mesto dokončno, bomo pogovore intenzivirali. Mlade smo že priključili, iz druge ekipe bo še kdo dobil priložnost. Videli bomo, kdo od starejših igralcev bo izrazil željo po odhodu, če bo šlo, bomo kakšnega, kot je v navadi, tudi prodali, nato pa preučili, če potrebujemo okrepitve," pravi Pavlin.

In dodaja: "Oni odločajo. Z vsemi smo v super odnosih, vsi bodo imeli zadnjo besedo. Klub jih bo čakal. Do nekega datuma seveda, evropske kvalifikacije se bodo začele zelo hitro. Maribor je zdaj finančno stabilen. Te poti se bomo držali. Veseli bomo vsakega, ki se vidi v tej zgodbi. Komur to ne ustreza, bo šel v novo zgodbo. Je pa Maribor tako dober naslov, ponuja možnost za dokazovanje v Evropi, da bodo vsi starejši dvakrat premislili. Saj pri nas ne zaslužijo slabo."

Celoten intervju z Miranom Pavlinom si lahko preberete tukaj