© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.05.2017 08:39:06

Uau! Pozabite vse ostale! Ste videli strelsko primerjavo Messija in Ronalda na NAJPOMEMBNEJŠIH tekmah?

Močno odmeva sanjska predstava Cristiana Ronalda na prvi tekmi polfinala lige prvakov. Močno pa odmeva tudi prav poseben statistični podatek.

Ko gre za Portugalca in njegovega velikega osebnega rivala Lionela Messija, se je vedno govorilo o vseh mogočih primerjavah. Zadetki, taki in drugačni zadetki, na takih in drugačnih tekmah, ob takem in drugačnem rezultatu. Posebej glasni so znali biti oboževalci Argentinca, ki pa ob zelo posebnem podatku morajo utihniti. 

Čeprav je pred desetimi dnevi Messi popravil svoj rekordni izkupiček na el clasicu, pa se je treba strinjati, da so v evropskem nogometu najbolj pomembne zaključne tekme lige prvakov. Predvsem četrtfinale, polfinale in veliki finale. In ko pod drobnogled vzamemo te tekme, pridemo bo brutalnih zaključkov.

Ne samo osem golov na zadnjih treh tekmah (dveh četrtfinalnih in eni polfinalni) in ne samo najbolj sveži torkov hat-trick ... Cristiano Ronaldo se je skupno podpisal že pod 35 zadetkov na četrtfinalnih, polfinalnih in finalnih tekmah. Da, prav ste prebrali, 35. In če si ne znate predstavljati, koliko je to ...

Lionel Messi je na takih tekmah dosegel 16 zadetkov. Da, prav ste prebrali, 16. Precej manj, noro manj, več kot pol manj, Še več, Ronaldo je 13 golov dosegel zgolj v polfinalu in je že s tem izkupičkom precej bolj primerljiv z Messijevim celotnim izkupičkom v celotnih zaključnih bojih. 

Pa si zdaj mislite, kar si hočete.