© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.12.2016 13:39:42

Nekdanji napadalec Maribora in Olimpije popljuval nekdanjega trenerja zmajev in dvignil Zahovića

alesfevzer.com

Kar nekaj nogometašev je v svoji karieri igralo tako za Maribor kot Olimpijo.

Eden izmed njih je tudi Dragan Čadikovski, nekdanji makedonski reprezentant, ki je v svoji karieri veliko časa preživel tudi v Sloveniji, kjer je nosil drese Celja (v več obdobjih), Maribora, Rudarja, Olimpije, Kopra in Domžal

Danes že 34-letni nogometaš, ki trenutno igra v domači Kolubari, v svoji karieri pa je igral tudi za ZenitPartizan, Incheon, Radnički, Velež in avstrijskega nižjeligaša Gleinstätten, se je razgovoril za spletno stran volimpartizan.rs, kjer je obnovil svojo kariero, za nas so kajpak najpomembnejši delčki, ko je govoril o svojem igranju v Sloveniji.

"Publikum je spremenil moje življenje, tako privatno, kot nogometno. Igral sem v pokalu Uefa, se boril za naslov prvaka, izgubil finale pokala, postal reprezentant Makedonije in izpolnil svoje sanje s prestopom v Zenit. V Sloveniji sem odigral prek 200 tekem in dal 72 golov," se je Čadikovski spomnil svojega prvega odhoda v tujino, v Celje.

Po tem, ko mu v Zenitu ni uspelo, za kar Čadikovski krivi predvsem svojo nepotrpežljivost, se je za kratek čas vrnil v Slovenijo, kjer je podpisal za Publikum, nato je odšel v Maribor.

"Leto in pol sem bil v Zenitu, odšel na posodo za šest mesecev v Celje, kjer sem se vrnil v življenje. Ko sem prišel nazaj v Zenit, se je zamenjal trener. Prišel je Dick Advocaat, ki je imel svojo vizijo. Želel sem proste papirje, ustregel mi je. Sledil je poziv Zlatka Zahovića v Maribor in tukaj je bila prelomnica moje kariere. Bilo mi je težko iz svetovnega kluba priti v Maribor, ki se je takrat šele začel počasi vračati na pota stare slave. Zlatko Zahović in Milko Đurovski sta mi takrat pomagala, kot mi ni še nihče. Odigral sem 12 tekem kot iz sanj!" je svoje obdobje pri vijoličasti opisal Čadikovski. 

Sledila je selitev v Partizan, epizoda v Južni Koreji, potem se je Čadikovski znova vrnil v Slovenijo, kjer je zaigral za Celje, Rudar, Olimpijo, Koper, Domžale in znova Celje. 

"V Slovenijo sem se vrnil zaradi otroka. Takrat sem živel v Celju in Celje imam rad, toda Koper je Koper - mesto, morje, pogoji, vse ... Ekipa je bila sijajna, Milivoj Bračun super trener. Žal mi je edino moje epizode pri Olimpiji ... Imeli smo top ekipo, toda tudi v ljudi v klubu, ki niso imeli pojma. In najslabšega trenerja v moji karieri ... Ekipa pa je bila vrhunska!" je opisal svoj kratek čas pri Olimpiji Čadikovski, ki je takrat igral pod taktirko Dušana Kosića.