© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Iztok Lukner
Iztok Lukner
27.02.2016 13:28:57

GORICA - ZAVRČ: Še sami sebi so neznanka

Grega Wernig

Nogometna pomlad v slovenskem Las Vegasu se bo začela z gostovanjem soseda na lestvici. Četrtouvrščeni Novogoričani se bodo danes za prvenstvene točke udarili s petim Zavrčem.

V domačem goriškem taboru upajo, da bodo nadaljevali uspešno serijo proti haloškemu tekmecu, ki traja vse od njegove uvrstitve v prvo ligo. Varovanci trenerja Mirana Srebrniča so bili najprijetnejše presenečenje jesenskega dela sezone in so po uvodni seriji sedmih zmag kar nekaj časa zasedali vrh prvenstvene lestvice. V drugem delu so malo popustili, a še vedno ohranili stik z ekipami pred sabo. Pomlad bodo odprli v dvoboju z Zavrčem, s katerim so do zdaj odigrali enajst medsebojnih srečanj.

Kar osem so jih odločili v svojo korist, tri pa so se končale z delitvijo točk. Že v prvem delu sezone so varovanci trenerja Mirana Srebrniča dobili obe tekmi, toda novogoriški strateg v primerjavi s tistimi obračuni zdaj ne bo mogel računati na štiri zelo pomembne posameznike, nosilce igre. Najboljši strelec Blessing Eleke se je preselil v Ljubljano, Matija Širok na Poljsko, Goran Cvijanović v Kuvajt, Amel Džuzdanović pa bo zaradi hude poškodbe kolena odsoten dlje časa. Toda ne glede na zapisano, to ni imelo negativnega vpliva na stanje duha v modro-belem taboru, kar je izpostavil tudi Alen Jogan.

»Zapustilo nas je nekaj nosilcev, ki jih seveda pogrešamo, vendar z optimizmom zremo v prihodnost,« je dejal novogoriški kapetan, ki je v omenjeni stvari hitro našel tudi nekaj dobrega, celo zelo dobrega: »Imamo veliko mladih, obetavnih fantov, ki se lahko izkažejo. Dobili bodo priložnost za dokazovanje. Tudi jeseni od nas ni nihče pričakoval tako dobrih iger in rezultatov, pa smo se kot ekipa uigrali in pokazali svojo kakovost. Morda bi ob kančku sreče imeli še kakšno točko več. Cilj je držati stik z najboljšimi, če se nam ponudi možnost, tudi poskušati se prebiti v evropske pokale.«

Še preden se je dotaknil današnje preizkušnje, je izkoristil priložnost, da je pohvalil delo uprave kluba, saj se stvari bistveno izboljšujejo. »Zahvala vsem, ki se trudijo, vzdušje je zelo sproščeno, pozitivno, kar se bo poznalo tudi na igrišču.« Njegova prva želja pred gostovanjem Zavrča pa je številčna podpora s tribun, ki bi fante napolnila z dodatno energijo. Podpora navijačev je še posebej pomembna za mlade nogometaše. »Vsak začetek je težak, toda ne mi ne oni ne vemo točno, v kakšni formi smo. Vsekakor smo se pripravljali za zmago in jo tudi pričakujemo. Mladi potrebujejo čas in podporo, vsi skupaj pa imamo znanje, da lahko odigramo dobro,« je zaključil Jogan.

VELIKO ŽELJE IN POZITIVNE AGRESIVNOSTI
Zavrčani so se na zimski premor odpravili z zmago nad Krko, s katero je v slačilnico spet posijalo nekaj sonca. Z njo so namreč prekinili niz petih tekem, na katerih se niti enkrat niso veselili polnega izkupička. Je pa haloška zasedba, ki ji s klopi poveljuje hrvaški strokovnjak Ivica Solomun, pozimi spet doživela precej sprememb, med drugim so odšli Albert Riera, Toni Datković in Zlatan Muslimović, ki so se preselili v Koper. Prišlo je veliko novincev in posledično je bilo treba precej časa posvetiti uigravanju vseh linij.

Lovro Cvek
"Odlično smo se pripravili na prvo tekmo, analizirali smo nasprotnika in zdaj moramo poskušati iztržiti tri točke, po katere gremo v Novo Gorico."

»S pripravami smo v glavnem zadovoljni, bilo je sicer nekaj lažjih poškodb, za prvo tekmo so vprašljivi Glavica, Tuđan in Dodlek. Imamo veliko novih igralcev, ki se morajo še dokazati in izboriti svoj status,« je v uvodu dejal trener Zavrča, ki je misli takoj preusmeril h gostovanju na severnem Primorskem. »Pričakujemo najboljše, nasprotnika smo dobro analizirali. Tudi tekmec je ostal brez nekaterih ključnih igralcev, zaradi česar je še sam sebi neznanka. Našim mladim igralcem manjka izkušenj, zato bodo morali pokazati veliko želje in pozitivne agresivnosti, da bi nadomestili igralce, kot sta Riera in Datković. V kolikšni meri so fantje osvojili naše zahteve, bomo videli kmalu, prav tako kot to, kateri med njimi lahko sledijo klubskim ambicijam.«

Igralci se dobro zavedajo, kaj se od njih pričakuje. Iz besed kapetana Lovra Cveka pa je mogoče razbrati, da so zelo samozavestni. »Srečanje z Gorico lahko mnogo prinese ali pa odnese. V pripravljalnem obdobju smo dobro delali in pripravljeni smo na največje napore. Odlično smo se pripravili na prvo tekmo, analizirali smo nasprotnika in zdaj moramo poskušati iztržiti tri točke, po katere gremo v Novo Gorico.«

MIRAN VUK: TOČKA BI BILA ENAKA PORAZU
V završkem prvoligašu vse niti vleče Miran Vuk, ki ga vedno zanima le najboljše. Njegove ambicije so zelo visoke, a se večkrat zdi, da način, na katerega bi jih rad uresničil, ni tisti pravi. To se vidi v vsakem prestopnem roku, ko se zasedba precej spremeni, a želja po odmevnih dosežkih vedno ostaja in prav nič drugače ni niti tokrat. »V Novi Gorici nas zanima samo zmaga, točka bi bila enaka porazu. Na uvodnih dveh spomladanskih gostovanjih je cilj osvojiti šest točk,« je sporočil Miran Vuk.

160-5-vuk (OBREZ) dw
Drago Wernig - TAKA