© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.02.2016 20:33:11

Čeferin: NZS prepričana, da bo Infatino odličen predsednik Fife

Arsen Perić

Mednarodna nogometna zveza ima novega predsednika, na izrednem kongresu v Zürichu je da danes to postal Švicar Gianni Infantino. Podporo mu je namenila tudi Nogometna zveza Slovenije, ki je to napovedala že po zadnjem zasedanju izvršnega odbora. Na NZS so prepričani, da je Infantino naklonjen malim zvezam in bo odličen predsednik Fife.

"Gianni Infantino je bil odličen generalni sekretar Uefe in na NZS smo prepričani, da bo tudi odličen predsednik Mednarodne nogometne zveze. Je dober človek in nogometni funkcionar, vendar ne le to. Z njim imamo odličen odnos, je človek, ki je naklonjen malim nogometnim zvezam in ne pretiravam, če rečem, da je tudi naš prijatelj," je povedal Aleksander Čeferin, prvi mož NZS in vodja slovenske delegacije v Zürichu.

Čeferin pred samimi volitvami ni pričakoval tako prepričljive zmage Infantina v drugem krogu: "Pred volitvami ni bilo pričakovati, da bo uspel že v drugem krogu, po prvem krogu pa sem bil sam optimist, saj se je približno vedelo, komu so naklonjeni volivci Alija in Champagna."

Sicer so na kongresu odločali tudi o reformah, ki jih bo izvedla Fifa in katerih cilj je povrnitev ugleda Mednarodne nogometne zveze. "Na kongresu je bilo govora tudi o reformah, o tistih, ki jih je pripravila posebna komisija za reforme smo že glasovali, seveda pa Infantino govori še o nekaterih drugih, širših reformah organizacije in nogometa. A danes nismo preveč o tem, danes je v njegovem štabu vendarle čas za slavje, za te pogovore bo dovolj časa drugič," je zaključil predsednik Nogometne zveze Slovenije.