© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.01.2016 22:11:02

Oražem razkril, kaj je Vidmarja prepričalo v slovo od Domžal

Arsen Perić

Nejc Vidmar odšteva ure do prestopa v Olimpijo in hkrati do slovesa od Domžal, kjer je preživel vso svojo dosedanjo člansko kariero.

Petek bo velik dan za Nejca Vidmarja. Eden najboljših vratarjev zadnjih let v Prvi ligi Telekom Slovenije bo uradno prestopil k Olimpiji; samo po sebi se to ne zdi najsrečnejši dogodek v življenju, toda za Vidmarja bi težko trdili drugače. Oziroma se bomo izrazili takole: ko bo poziral z dresom Olimpije v rokah - tudi to se bo zgodilo v petek -, bo sijal od sreče. Zakaj, ni skrivnost. Vidmar kot Ljubljančan nikdar ni skrival svoje ljubezni do Olimpije in ko se je pojavila realna možnost za njegov prestop v Stožice, jo je zagrabil z obema rokama. In prav to je bil odločilen faktor pri pogajanjih med Olimpijo in Domžalami.

"Bilo je očitno (Vidmarjeva naklonjenost Olimpiji, op. a.), vsi so to vedeli. To ni bila nikoli skrivnost, niti nismo pričakovali, da bi to skrival. Na tekmah se to ni nikoli pokazalo kot njegova šibkost. Je pa to zagotovo najbolj vplivalo na željo, da bi odšel v Ljubljano. V klubu spoštujemo politiko, da prisluhnemo igralcem in skušamo vedno najti pot, da jim v takšnih zadevah ugodimo. Tega smo se držali tudi pri Nejcu," je za Sportal povedal športni direktor Domžal Matej Oražem.

Kako zelo si je Vidmar želel prestopiti med zmaje, priča dejstvo, da je od ponedeljka dalje ob Kamniški Bistrici treniral sam, stran od soigralcev. Oražem je za omenjen medij pojasnil, zakaj: "To je bila skupna odločitev, saj zaradi stresa in pogajanj to ni bil pravi Nejc. Zato je bilo bolje, da je treniral po posebnem programu. Nismo ga odrivali stran, ampak smo le ocenili, da je tako najboljše, saj so pogajanja nanj močno vplivala. To je tudi razumljivo."