© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.01.2016 19:43:40

Marko Nikolić sporoča: Olimpijo prevzel tam, kjer jo želim pustiti

www.alesfevzer.com

Novi trener Olimpije Marko Nikolić je prepričan, da bo z Olimpijo osvojil naslov prvaka.

Da bo Marko Nikolić potreboval še nekaj dni, da bo z Ljubljano na ti, ni nobenega dvoma. A hkrati je dejstvo, da bodo tudi nogometaši Olimpije potrebovali svoj čas, da se bodo spoznali z novim trenerjem.

Da bi bilo prilagajanje igralcev vodilnega kluba državnega prvenstva kar najlažje, je novi trener zeleno-belih med uvodnim preverjanjem telesne pripravljenosti po nekoliko daljšem zimskem premoru razkril svojo filozofijo in tudi to, kaj pričakuje od svojih novih varovancev.

"Vsakemu nogometašu se lahko zgodi, da iz dveh metrov zgreši prazen gol, nima pa pravice, da se ne bori za vsako žogo in da ne igra za ekipo. Poleg tega je v modernem nogometu zelo pomembno, da nogometaši razumejo vse faze in igrajo organizirano. Od začetka napada do njegove organizacije in tudi zaključka, visokega pritiska, prenosa igre iz obrambe v napad, visokega 'presinga', hitrih protinapadov, obrambe v svojem kazenskem prostoru in prekinitev. Če katerikoli izmed teh vidikov igre ni na vrhunski ravni, ima lahko ekipa veliko težav. In bo zaradi tega trpela," je razpredal nekdanji trener beograjskega Partizana.

TAKOJ JE PONUDIL ROKO
Kar je uspelo Nikolićevemu predhodniku Marijanu Pušniku, je to, da je jeseni Olimpijo popeljal na prvo mesto in jo tam tudi zadržal. Od mladega Srba zdaj vsi pričakujejo, da bodo zmaji prvi tudi ob koncu maja, tudi sam pa ne skriva visokih ambicij.

"Kje vidim Olimpijo pod mojim vodstvom? Vidim jo na prvem mestu!" ni želel slepomišiti bivši selektor srbske reprezentance do 18 let, ki je nadaljeval: "Tu sem jo prevzel in tu jo želim zadržati do konca sezone. To je bil moj največji motiv za prihod v Ljubljano. Predhodni klubi, kjer sem deloval, so na nek način zaznamovali mojo kariero, in sicer v smislu, da sem se moral vedno boriti za najvišja mesta. Tu predvsem mislim na Vojvodino in Partizan, ki imata vedno visoke, največje cilje in ambicije. Kot tak klub vidim tudi Olimpijo. Če ne bi bilo tako, tudi mene ne bi bilo tukaj. Edino vprašanje, ki sem ga postavil predsedniku, je bilo zelo enostavno: kakšne so ambicije? Rekel je, da želi naslov prvaka. Praktično v trenutku sem mu ponudil roko, to je bilo več ali manj vse, kar me je zanimalo."