© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.01.2016 10:49:46

Naslednji tujec v Sloveniji, Koper spomladi z novim vratarjem

Arsen Perić

Koprčani so se okrepili na vratarskem položaju.

Jeseni sta gol slovenskega prvoligaša Kopra branila dva vratarja – Vasja Simčič je branil na trinajstih tekmah, Kristijan Kahlina na devetih. Triindvajsetletni hrvaški čuvaj mreže je prvi del sezone zaključil kot številka ena, kako bo spomladi, bomo jasno šele videli. A kot vse kaže, bo Kahlina dobil novega tekmeca, in to kar rojaka.

Kot poročajo hrvaški mediji, bo kariero na Bonifiki nadaljeval Ivan Čović. Gre za 25-letnega in 194 centimetrov visokega nekdanjega mladega hrvaškega reprezentanta, ki je bil od avgusta lani član Interja. Sicer ne tistega slovitega iz Milana, igral je za klub iz Zaprešića. No, pri slednjem je bolj posedal po klopi za rezerve, jeseni je odigral le eno tekmo. Prednost je imel 19-letni Josip Posavec, ki ga bo Inter sicer prodal Palermu, toda najstnik bo do konca sezone ostal na Hrvaškem.

Zaradi tega je Čović zapustil Zaprešić in se preselil v Slovenijo, včeraj se je menda že vse dogovoril za sodelovanje s Koprom. Ob tem kot zanimivost povejmo, da je Čović tako kot Kahlina kariero začel pri zagrebškem Dinamu.

ivan-covic
NK Inter