© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb, il
rb, il
27.09.2015 09:56:35

KRŠKO - MARIBOR: Drago prodati kožo

Drago Wernig TAKA

Krčani se po treh tekmah v gosteh spet vračajo pred domače navijače, na stadion Matije Gubca prihajajo državni prvaki iz Maribora.

Devet tekem brez zmage, točka v zadnjih petih nastopih in 390 minut brez doseženega zadetka. To je bilanca novinca v ligi, ki ga po skoraj natanko mesecu dni in treh zaporednih gostovanjih čaka šesto domače srečanje na prvoligaški sceni.

In to ne kakršnokoli srečanje, v mesto namreč prihaja aktualni prvak Maribor. O pričakovanjih pred tekmo smo spregovorili s trenerjem Krškega Tomažem Petrovičem, ki smo ga najprej povprašali po vzdušju v moštvu. "Ni več tako evforično, kot je bilo, ni pa slabo. Po tekmi v Kopru smo bili razočarani, ker končni rezultat ni bil realen. Zaradi vode na igrišču ni bilo pravega nogometa, igre. Na koncu pa smo popolnoma padli, poznala se je utrujenost."

To nikakor ni presenetljivo, saj je v moštvu precej fantov, ki hodijo v službo, zato Posavcem tekme med tednom nikakor ne ustrezajo. "Srečanje je pobralo ogromno moči obema ekipama. Za nas je dobro, da bomo tekmo z Mariborom odigrali v nedeljo, da imamo še dan več za regeneracijo in pripravo. Ta dan je za nas resnično zelo pomemben, saj bi bilo precej težje, če bi bilo srečanje na sporedu danes."

Vse tekme so zahtevne, ampak nuklearce zdaj čakata dve še posebej težki, saj jih po dvoboju z Mariborom čaka še gostovanje pri Olimpiji. Vendar so v Krškem osredotočeni samo na nedeljsko preizkušnjo. Zeleno-beli so v prvem delu sezone v Ljudskem vrtu izgubili s 4:1, naš sogovornik pa ima zanimive spomine na omenjeni obračun. "Čeprav niso bili v taki formi kot lani, so bili vijoličasti do tega trenutka edini tekmeci, ki so nas na trenutke malo 'razbijali'. Maribor je še vedno Maribor, njegov igralski kader premore ogromno kvaliteto in prav gotovo bo spet prišel čas, ko bo začel serijsko zmagovati," je povedal trener Petrovič, nato pa razkril svoja pričakovanja pred jutrišnjo preizkušnjo: "Normalno je, da nas čaka težka tekma. Normalno pa je tudi, da želimo dati gol, čim bolj onemogočiti tekmeca in čim dražje prodati svojo kožo."

Za konec lahko dodamo, da Krčani že ves mesec niso odigrali niti ene tekme na svojem igrišču, zato so njihovi privrženci, ki jih sicer v lepem številu spremljajo tudi na gostovanjih, že kar malo nestrpni. Na stadionu Matija Gubca se spet obeta zelo dober obisk, ta je v določeni meri odvisen od vremena, ki pa naj bi bilo po napovedih sodeč v nedeljo vendarle lepo, brez padavin. Za nameček bo domačim ljubljencem nasproti stal atraktiven tekmec, zato bo na tribunah po nekaterih ocenah spet vsaj dva tisoč gledalcev.

krsko maribor poligon

PREPRIČAN, DA JE LE VPRAŠANJE ČASA
Mariborčani so na zadnjih dveh prvenstvenih preizkušnjah proti Zavrču in Domžalam osvojili zgolj točko, kar je seveda precej manj od pričakovanj, zato je popolnoma jasno, da si jutri na stadionu Matije Gubca spodrsljaja ne smejo privoščiti. V nasprotnem primeru bo vrh lestvice težko dosegljiv.

Krunoslav Jurčić bo na gostovanju v Krškem najbolj pogrešal Željka Filipovića: "Je zelo pomemben igralec naše ekipe. V naši postavitvi je njegov položaj eden od ključnih, njegova odsotnost vsekakor predstavlja pomanjkljivost. Toda tudi do zdaj nismo iskali alibijev in jih ne bomo niti v prihodnje. Imamo dovolj kakovostnih igralcev, v popolnosti verjamem v njihove sposobnosti in ne dvomim, da bodo Željka dostojno nadomestili."

Krčani so bili sicer prijetno presenečenje začetka prvenstva, v zadnjem času jih je malce zmanjkalo. "Menim, da je to dokaj pričakovano. Ko se uvrstiš v višji kakovostni razred, začetni polet in zagon po navadi prinašata rezultate, a nato pride stvarnost, ko je treba kakovost kazati v kontinuiteti, iz tedna v teden. Sicer pa se naši tekmeci na svoj stadion vračajo po treh zaporednih gostovanjih, tamkajšnji navijači so si ekipe gotovo zaželeli, najbrž se bo zbralo veliko gledalcev. Gostitelji se bodo verjetno postavili kot večina ekip proti Mariboru. Nekoliko bolj obrambno ob čakanju na priložnost za protinapade. Na vse to moramo biti pripravljeni in predvsem potrpežljivi, na kar sem igralce še posebej opozoril. Hkrati moramo verjeti v svojo idejo in jo brez odstopanj skušati uresničevati," pred potjo v mesto nuklearke razmišlja hrvaški strokovnjak na vijoličasti klopi.

jurcic dw
Drago Wernig TAKA

Na tekmi z Domžalami je v oči najbolj bodla neučinkovitost, toda v igri bo treba izboljšati še kaj. "Po ogledu posnetka in analizi dvoboja je razočaranje, da nismo osvojili vsega izkupička, še večje. Bile so dobre, a tudi slabše stvari. Želim, da bi agresivnost dvignili na še višjo raven, hkrati moramo ne glede na okoliščine ostati mirni. V enem krogu je devet ali deset točk zaostanka nemogoče nadoknaditi. Ne glede na to, da bi si naši navijači to želeli in takšna pričakovanja izražajo na svoj način. Moramo biti mirni, imeti idejo in jo uresničevati. Ob predanem delu in odrekanju. To je edina pot, na katero lahko računamo. Potem bodo prišle tudi zmage."

Jurčić je prepričan, da lahko njegovi varovanci s pozitivno energijo pridejo iz luknje, v katero so padli. "Ostajam velik optimist. Prepričan sem, da je samo vprašanje časa, kdaj se bo vse, kar kažemo na igrišču, spremenilo v osvojene točke."

Petar Stojanović v pričakovanju obračuna v spidvejskem svetišču dodaja: "Tribune bodo polne, domači nogometaši bodo imeli podporo navijačev in s tem dodaten motiv. Toda naš cilj so tri točke, tokrat se nam dobra igra mora obrestovati."