© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
26.09.2015 20:11:47

Olimpija dvakrat zadela za remi 1:1

alesfevzer.com

Razburljiv sosedski obračun v lepem ozračju ob Kamniški Bistrici se je razpletel brez zmagovalca.

Vodilni ekipi lige še drugič zapored ni uspelo priti do zmage. Po porazu proti Zavrču so tokrat Ljubljančani osvojili točko v tokrat lepo obiskanih Domžalah. Te so tretje s petimi točkami manj od Olimpije. Zeleno-beli, ki so tekmo končali brez izključenega Nemanje Mitrovića, so povedli z golom Andraža Šporarja, remi je gostiteljem zagotovil avtogol Dejana Kelharja.

Ekipi sta v prvem polčasu dolgo bili bitko predvsem med kazenskima prostoroma, priložnosti ni bilo. V 39. minuti pa so prvo resno unovčili Ljubljančani. Ezekiel Henty je dobro prodrl po levi strani v kazenski prostor, podal pred vrata, kjer je Andraž Šporar iz bližine zadel z glavo. Za Šporarja je bil to osmi zadetek v sezoni. Tik pred koncem polčasa je na drugi strani Matic Črnic poskusil presenetiti Aleksandra Šeligo z leve strani, a je bil ljubljanski vratar zbran.

henty af
alesfevzer.com
V nadaljevanju prav tako kar dolgo ni bilo pravih priložnosti, v 66. minuti pa so Domžalčani izenačili. Po podaji Dejana Trajkovskega in strelu Darka Zeca z glavo se je žoga od Dejana Kelharja odbila v ljubljansko mrežo. Sledila sta neuspešna poskusa Šporarja in v 70. minuti še rdeči karton za Nemanjo Mitrovića, ki je ob tem, ko je hotel priti do žoge, odrinil Gabra Dobrovoljca. Vsekakor zelo stroga odločitev Mitje Žganca.

majer af
alesfevzer,com
V 75. minuti so domači dosegli drugi zadetek, zabil ga je Slobodan Vuk, a ga je sodnik - na presenečenje večine na tribuni - razveljavil, menda zaradi nedovoljenega položaja, in pokazal rumeni karton Žanu Majerju. Zadnjo večjo priložnost tekme je v 84. minuti zapravil Matej Podlogar, ko je po kotu na prvi vratnici poskusil z glavo, Šeliga pa se je izkazal z dobro obrambo. 



DOMŽALE - OLIMPIJA 1:1 (0:1)
Domžale - Športni park. 2500 gledalcev. Glavni sodnik: Mitja Žganec (Ljubljana).
Strelca: 0:1 Šporar (39), 1:1 Kelhar (66, avtogol).
DOMŽALE: Vidmar, Skubic, Horić, Dobrovoljv, Trajkovski, Zec, Husmani (od 56. Horvat), Ndiaye (od 66. Požeg Vancaš), Majer (od 84. Podlogar), Črnic, Vuk. Trener: Luka Elsner.
OLIMPIJA: Šeliga, Fink, Kelhar, N. Mitrović, Bajrić, Mimoun (od 87. Alves), Matić, Kapun, Ontivero (od 74. Zarifović), Šporar, Henty (od 90. Mariotto). Trener: Marijan Pušnik.
Rumeni kartoni: Dobrovoljc, Majer; Šporar, Kapun, Fink, Bajrić, Alves.
Rdeči karton: Mitrović (70).