© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
27.09.2015 09:32:43

GORICA - KRKA: Ni razloga za padec morale

Nikola Miljković

V Novi Gorici se bosta pomerili ekipi, ki sta med tednom doživeli različno usodo, poleg tega pa je precej drugačna tudi njuna uvrstitev na lestvici.

Domačini se bodo po treh zaporednih porazih skušali vrniti na zmagovito pot, gostje po drugi zmagi v sezoni lažje dihajo.

Sinjemodri so v sredo v Velenju prikazali eno svojih najslabših predstav v tem prvenstvu. Za to je do neke mere kriva tudi predhodna tekma z Olimpijo, ki je igralcem vzela veliko energije. "Nismo bili taki, kot smo bili vajeni iz prejšnjih srečanj," se je sredine preizkušnje dotaknil trener Miran Srebrnič, ki bo imel po črni seriji nekaj dela, da bo fante dvignil predvsem na psihološki ravni. "Vsak poraz pusti določene posledice. Naredili smo nekaj napak, ampak na lestvici dobro stojimo, zato ni razloga, da bi nam padla morala. Dobro se moramo pripraviti, da bomo pokazali tisto, kar znamo. Druge filozofije ni."

Ne glede na negativno serijo so Novogoričani še vedno uvrščeni na drugo mesto in tudi zaradi tega je vloga favorita tokrat na njihovi strani. "Vsak nasprotnik v ligi je težek, Krka ima nekaj odličnih posameznikov, zato nas nikakor ne čaka lahka tekma. Vedno moramo igrati na polno, ne glede na to, kdo nam stoji nasproti. Dokazali smo že, da znamo in če bomo igrali na pričakovani ravni, bo tudi rezultat prišel," je zaključil Srebrnič, ki bo imel na voljo popolno zasedbo, saj manjka samo že dlje časa poškodovani Gregorič.

gorica krka poligon


SE BODO SPROSTILI?
Novomeščani so z zadnjim uspehom proti Celju osvojili prvi komplet točk na svojem igrišču v letošnji sezoni, poleg tega so prekinili šest tekem dolgo serijo brez zmage. "Proti Celju nismo odigrali na pričakovani ravni, ampak smo kljub temu zmagali, kar je zelo dobro. Prekinili smo neugodna niza, osvojene tri točke pa so pomembne iz dveh razlogov. Prvi je prav gotovo ta, da smo popravili položaj na lestvici, poleg tega pa je zmaga dobra še s psihološkega vidika. Olajšala nam bo nadaljevanje sezone, upam, da se bodo fantje zdaj malo sprostili," je povedal strateg farmacevtov Andrej Kastrevec, ki se mu je obenem uresničila želja, da na zadnjih dveh domačih tekmah ekipa osvoji vsaj štiri točke. Z remijem z Rudarjem in omenjeno zmago nad Celjem ji je to tudi uspelo. "Zaradi tega smo zelo zadovoljni, zdaj pa mogoče lahko stopimo še kakšno stopnico višje na lestvici."

Dolenjci so v drugem krogu z Novogoričani izgubili na svojem igrišču (1:2). "Z njimi imamo vedno čudne tekme. Ko se je pričakovala zmaga Gorice na njenem igrišču, smo zmagali mi. Na začetku sezone je bilo v Novem mestu ravno obratno. Dvoboja se ne bojimo, veselimo se ga. Med ekipami so zelo majhne razlike, odločajo malenkosti, dnevna forma, mogoče kanček sreče, tudi tokratna tekma je povsem odprta. Upamo, da bomo do zadnjega v igri za točko, mogoče za vse tri," je dejal Kastrevec, ki je ostal brez kaznovanega Lea Ejupa, poo odsluženi kazni se vrača Nana Welbeck.