© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
19.09.2015 12:25:13

GORICA - OLIMPIJA: Nazaj na vrh? Ali še bolj naprej?

alesfevzer.com

Eden najbolj tradicionalnih slovenskih klubskih obračunov, ki se bo začel danes ob 17.45, bo tokrat še posebej zanimiv.

Novogoričani in Ljubljančani, ki so v preteklosti že bili celo bitke za naslov prvaka, se bodo namreč tokrat udarili za prvo mesto na lestvici. V tem trenutku je v rokah zmajev, toda gostitelji bodo naredili vse za to, da bi ga dobili nazaj v svojo last.

V mestu številnih igralnic spet pričakujejo pravi nogometni praznik. Potem ko si je tekmo med Gorico in Mariborom ogledalo 2500 gledalcev, kolikor jih v Novi Gorici ni bilo že zelo dolgo, bodo imeli zdaj, ko tam gostuje Olimpija, spet veliko dela tisti, ki bodo na vhodih v stadion trgali vstopnice. Seveda bodo prisotni tudi navijači obeh klubov, za obisk in vzdušje bo torej poskrbljeno. Kako bo na igrišču, pa bomo seveda šele videli. A je že tako – vsaj kar zadeva domači klub, obeti niso ravno najboljši. Že res, da so hit prvenstva, toda hkrati kot pribito drži naslednje: v preteklem krogu so visoko izgubili z Mariborom. Pa to tudi ni vse; zdaj jih čaka še nasprotnik, s katerim so v prvem medsebojnem obračunu v novi sezoni prav tako visoko izgubili. Na teh dveh tekmah so Novogoričani "pridelali" razliko v golih 2:8! Zdi se torej, da jim ne Ljubljančani ne Štajerci ne ustrezajo oziroma povedano malce drugače: očitno Gorica igra tako, da je za večino nasprotnikov v PLTS zelo neugodna, za Olimpijo in Maribor pa prav zaradi tega dobra stranka. Zato bo zanimivo videti naslednje: bo Miran Srebrnič kaj posegel v postavitev svoje zasedbe? Bo morda zaigral bolj obrambno? Ali pa ne bo taktiziral in bo spet šel "na glavo"?

srebrnic pusnik nm
Nikola Miljković

TOKRAT BREZ NEUMNIH NAPAK

"Nekaj bomo morali spremeniti," vendarle priznava Miran Srebrnič, a hkrati dodaja: "Toda v nogometu ne igrajo sistemi. Povsem vseeno je, kako si postavljen na zelenici, če tvoja igra ni na ustrezni ravni. Precej pomembnejše je, kakšen si, ko imaš žogo v svojih nogah, kako se znajdeš v akcijah ena na ena, ali si dovolj agresiven. Vsak ima svoje slabosti, seveda tudi mi. Moramo pa poskrbeti, da bo prevladala kakovost."

Čeprav bi si Srebrnič bržčas želel, da bi bila tekma z vodilno in še kako razigrano Olimpijo odigrana kdaj drugič in ne takoj po bolečem porazu z Mariborom, pa hkrati poudarja, da stanje duha v garderobi ni kaj prida načeto. "Povsem jasno je, da so bili igralci po porazu poklapani. Ko se ti zgodi, kar se je nam, ne moreš biti dobre volje," priznava Srebrnič, ki pa je takoj zatem pristavil: "Toda vseeno se nam ni zgodila tragedija. In tako kot po seriji zmag nismo leteli med oblaki, zdaj nismo kot potolčena vojska. Maribor je bil pač boljši, imeli smo svoje težave, tudi sreča ni bila na naši strani. Tekmec je namreč zadel iz praktično vsakega strela. Toda pristop je bil vseeno pravi, zato smo se hitro pobrali."

Za konec je novogoriški trener nekaj besed namenil še Olimpiji, ki ruši vse pred sabo: "Čaka nas obračun z zahtevnim nasprotnikom, ki premore ogromno kvalitete. Ne bo nam lahko, Olimpija je namreč v odlični formi in hkrati gole zabija kot po tekočem traku. Toda prej ali slej se bo tudi njen niz končal, ne more vedno zmagovati. Enkrat se bo tudi njej zgodil spodrsljaj, mi pa bomo storili vse za to, da bo tako že tokrat. A bomo morali biti precej bolj zbrani kot v preteklem krogu, ko smo naredili preveč neumnih napak." Srebrnič večjih kadrovskih težav nima, bo pa vnovič manjkal Miha Gregorič, ki še ni pripravljen za igro.

ZARADI PRISTOPA IN ODNOSA BO LAŽJE
Če bodo zmaji slavili tudi v obmejnem mestu, bodo niz zmag v PLTS povečali že na sedem tekem. V preteklih šestih so navduševali z rušilno močjo, zabili so namreč osupljivih 23 zadetkov, prejeli pa zgolj dva. Med tednom so slavili tudi v pokalu, Ivančno Gorico so premagali s 3:1, čeprav je Marijan Pušnik spočil nekaj glavnih nosilcev igre.

"Čaka nas derbi kroga proti moštvu, ki je bilo popolnoma zasluženo na prvem mestu PLTS. Pričakujemo pravo, moško tekmo in hkrati neizprosen boj za vsak centimeter zelenice v Novi Gorici. Na domačem igrišču Gorica igra izjemno agresivno, spoštujem tako njeno moštvo kot tudi kolega Srebrniča, saj goji všečen nogomet z veliko teka in agresivnosti. V vsakem primeru nas čaka izjemno zahtevna naloga," se pred prvo nalogo v drugi četrtini sezone zaveda koroški strokovnjak, ki se je na tokratnega tekmeca dobro pripravil: "V svojih vrstah imajo Novogoričani lepo število 'vročih' posameznikov, ki lahko z eno potezo odločijo srečanje. Vsi vemo, kdo so Eleke, Arčon, Džuzdanović in ostali, ki igrajo odličen nogomet. Po porazu z Mariborom bodo verjetno še toliko bolj motivirani, saj se bodo želeli vrniti na vrh lestvice. Mi pa želimo nadaljevati zmagoviti niz, s pristopom in odnosom, ki ga kažejo igralci na treningih, bo to vsekakor lažje doseči. Verjamem, da bodo tudi v Novi Gorici pokazali svoj pravi obraz."