© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.09.2015 12:06:03

Ekskluzivni intervju z Rudijem Völlerjem: Kampl je tam, kamor spada

Reuters

Športni direktor Bayerja in legendarni nemški napadalec je spregovoril posebej in samo za Ekipo SN.

S predstavniki leverkusenskega Bayerja smo stike navezali že tisti večer, tik preden se je slovenski reprezentant Kevin Kampl vrnil v klub, v katerem je nogometno odrasel. In s pomočjo nemškega kolega, s katerim uspešno sodelujemo že vrsto let, smo merili na vrh. Rudi Völler resda ni prvi mož kluba, toda gre za enega najboljših nemških napadalcev vseh časov in za enega največjih zvezdnikov med nemškimi funkcionarji. Hoteli smo njega. In vztrajali. Ter še enkrat vztrajali. Na naši poti do uspeha je preteklo nekaj časa, toda veliki intervju nam je vseeno uspelo dobiti v izjemnem trenutku. Drugačnem od tistega avgustovskega, a po izjemni Kamplovi predstavi na tekmi lige prvakov idealnem. S čimer se je strinjal tudi naš sogovornik, ki je sicer potreboval nekaj časa, da nas je spustil v svoj natrpan urnik, a je bila več kot vredna vsaka minuta čakanja.

Ko gre za veliko nogometno legendo in zdajšnjega uglednega funkcionarja, ki je zaznamoval zgodovino in oblikuje tudi prihodnost nogometa, bi pogovor lahko začeli na vsaj sto točkah. Ampak saj veste, kje morava začeti. Oziroma pri kom. Jasno, pri Kevinu Kamplu.
Rade volje govorim o njem, pravzaprav morava govoriti o njem. Navsezadnje se tudi glede na sredino tekmo v ligi prvakov z Batejem zelo dobro vključuje v kontekst tega pogovora, mar ne?

Res je idealen trenutek, ravno s tem smo nameravali začeti ...
Torej sem vam vzel vprašanje iz ust (smeh). Kar nadaljujte.

Slišati ste zelo zadovoljni. Kakšen je občutek zdaj, ko ste tega slovenskega nogometaša, otroka vašega kluba, končno spravili pod svojo streho?
Zelo smo zadovoljni, da se nam je znova pridružil v klubu, kjer je odraščal in postal profesionalen nogometaš. Moram vam povedati, da smo si dolgo prizadevali za to, da bi ga pripeljali v klub. Pred nekaj časa smo si prav tako želeli, da bi spet zaigral v našem dresu. A nato je za kratek čas odšel k našemu tekmecu v Dortmund, kjer pa ni dolgo ostal.

CELOTEN INTERVJU, V KATEREM JE LEGENDARNI NEMŠKI NAPADALEC GOVORIL TUDI O MILIVOJU NOVAKOVIĆU, SI PREBERITE V SOBOTNI TISKANI IZDAJI EKIPE SN