© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
22.08.2015 15:34:32

Iz Maribora v Koper?

Arsen Perić/M24

Po obetavnem začetku sezone, ko so osvojili superpokal in se uvrstili v 2. krog kvalifikacij za ligo Europa, so se Koprčani znašli v težavah.

Po šestih prvenstvenih krogih so na dnu prvoligaške karavane, toda rumeno-modri verjamejo, da bo že po jutrišnjem gostovanju na Portovalu prijetnejši. Takšna pa naj bi bila tudi prihodnost kluba, ki je poslej tesno povezana z Borisom Popovićem.


Kot smo poročali pred tednom dni, se je župan aktivno vrnil v nogomet oziroma v delovanje obalnega prvoligaša. Čeprav bo uradno "zgolj" član UO, je jasno, da bosta škarje in platno v njegovih rokah.

"Dogajanju sem sledil z razdalje in na ta način tudi lažje opazil pomanjkljivosti. Zdaj sem spoznal, da je treba stopiti bližje in sodelovati pri upravljanju kluba. Če sem zraven, če sem neposredno vključen v dogajanje, je vsakdanje stvari in težave lažje reševati. Klub si želimo dvigniti na višjo raven in imeti pomembno vlogo v slovenskem nogometu. Zanima nas boj za naslov prvaka, sled želimo pustiti tudi na mednarodnem prizorišču," je svojo odločitev pojasnil Boris Popović.

965-4-zahovic pavlin dw
Ante Guberac ostaja predsednik, do nadaljnjega bo opravljal tudi naloge športnega direktorja, kar pomeni, da bo Matej Mavrič dobil nove zadolžitve, toda vse kaže, da je dolgoletni prvi mož kluba v dvojni vlogi zgolj začasno.

Na Bonifiki namreč iščejo novega človeka, ki bi mu zaupali vodenje kadrovske politike. Iz zanesljivega vira smo dobili namig, da naj bi zelo resno razmišljali o Miranu Pavlinu, ki je bil pred leti gonilna sila pri doslej edinem koprskem naslovu prvaka.

Ali sta Boris Popović ali Ante Guberac nekdanjega reprezentanta že poklicala in mu ponudila sodelovanje oziroma vrnitev na Obalo, za zdaj ostaja skrivnost, toda to v tem trenutku niti ni najbolj pomembno.

Ali sta to morda storila predvčerajšnjim, ali bosta pojutrišnjem, je pravzaprav vseeno. V tem trenutku je najbolj vznemirljivo, da je Miran Pavlin eden od favoritov za prevzem odgovorne naloge. Kakšen bo njegov odziv? Bo pripravljen zapustiti Ljudski vrt in oditi na svoje?