© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
22.08.2015 08:50:51

Klubski pravilnik: ne kradite toaletnega papirja

Real Mallorca

Sinoči se je z dvobojem Malage in Seville začelo špansko prvoligaško prvenstvo, v soboto pa bodo s tekmovanjem začeli še drugoligaši.

Med njimi je tudi Mallorca, pri kateri so se odgovorni odločili za nekaj precej nenavadnega. Svojim igralcem so namreč pred začetkom sezone v roke pomolili pravilnik, v katerem so zapisana pravila, ki se jih morajo kot člani kluba držati.

Fantje, ki jih vodi nekdanji član Barcelone in Chelseaja 45-letin Albert Ferrer (34 nastopov za špansko izbrano vrsto), se bodo tako kar nekoliko razlikovali od svojih kolegov v drugih klubih. Pri njih je namreč prepovedano nositi piercinge in ogrlice. Nezaželene so tudi ekstravagantne frizure, poleg tega pa bodo morali biti do 23. ure že v postelji.

Zadnje pravilo se sicer lahko nekoliko spremeni, moč, da to naredi, pa ima samo glavni trener Ferrer. On je tisti, ki fantom lahko dovoli "ponočevanje", enkrat na teden bodo tako lahko pokonci do ene ure zjutraj. Na dan tekme se bo "policijska ura" podaljšala do tretje ure zjutraj, dan pred tekmo pa bodo morali biti v postelji do polnoči.

Vendar to še ni vse, kot poroča radio IB3, je na seznamu še nekaj zanimivih in nenavadnih pravil. Na klubskem avtobusu in v slačilnici je prepovedano nošenje pokrival za glavo. Fante so opozorili naj ne "kradejo" oziroma nekoliko lepše povedano, naj domov ne nosijo vode, izotoničnih pijač in toaletnega papirja. Prav tako je po vsakem treningu v klubskih prostorih obvezno prhanje, prepovedano pa je tudi sodelovanje v igrah na srečo.

Pravila bodo v veljavo stopila že ta konec tedna, ko ekipa gostuje pri Alcorconu.