© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
17.08.2015 02:12:47

Je Šimundža ponudil odstop?

Drago Wernig - TAKA

Utegne se zgoditi, da bodo slovenski prvaki kmalu dobili novega trenerja.

Mariborčani so v deževnem nedeljskem večeru doživeli hud udarec. Zelo bolečega. Na prvem večnem derbiju v tej sezoni so morali pred 10 tisoč gledalci v Ljudskem vrtu priznati premoč Olimpiji, ki je na krilih fantastičnega Ezekiela Hentyja slavila s kar 3:0 (2:0). Zmaji so se predstavili v zares odlični podobi in povsem zasenčili prvake, ki tako nemočni niso bili že zelo, zelo dolgo. Še zlasti pod Kalvarijo in še zlasti v prvem polčasu, ko so bili razpoloženi Ljubljančani popolni gospodarji dogajanj.

Navijači vijoličastih so upravičeno nezadovoljni, po tekmi so žvižgi parali ušesa. Namenjeni so bili tako igralcem, kot trenerju, ki se je bil prisiljen soočiti tudi z nekaj belimi robčki. "Razumem navijače, žvižgi so sestavni del športa. Prav tako kot aplavzi," je nekdanji odlični napadalec na tiskovni konferenci komentiral odziv tribun.

Zlatka Zahovića tokrat ni bilo na klopi, kar si je marsikdo razlagal, da je trener morda izgubil njegovo zaupanje, vendar je Ante Šimundža poudaril, da še naprej čuti veliko podporo športnega direktorja, toda v urah po tekmi nam je prišla na uho informacija, da ni izključeno, da so njunemu sodelovanju vendarle štete ure. Dobili smo namreč namig, da naj bi Zlatko Zahović in Ante Šimundža po derbiju opravila daljši pogovor, med katerim je trener z namenom, da bi takšna poteza mogoče naposled le prebudilo ekipo, menda ponudil svoj odstop. Uradne potrditve kakopak ni bilo mogoče dobiti, a pri tem je bojda ostalo. Končne odločitve o tem, kako in kaj naprej, za zdaj še ni, zgodba naj bi se razpletla v ponedeljkovih popoldanskih urah.