© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.08.2015 21:02:22

Poraz s 3:0 je varljiv rezultat (video)

V drugem krogu angleškega prvenstva smo videli derbi med Manchester Cityjem in Chelseajem, ki ga je aktualni podprvak dobil kar s 3:0.

Mrežo gostov je po dobre pol ure načel Sergio Agüero, zmago domačega moštva pa sta v končnici potrdila še Vincent Kompany in Fernandinho. Belgijec je v polno meril v 79. minuti, Brazilec pa šest minut pozneje.

Kljub temu je trener modrih Jose Mourinho po tekmi dejal, da je 3:0 varljiv rezultat. Portugalec je namreč mnenja, da je bil Chelsea v drugem polčasu boljši tekmec, in da bi moral iztržiti več.

"Boljše moštvo iz prvega polčasa se je veselilo zmage," je po tekmi povedal Mourinho, in nadaljeval: "V drugem delu igre je bil Chelsea boljši tekmec. V prvem smo imeli težave, nismo si znali priigrati priložnosti in naš vratar je imel nekaj zelo pomembnih obramb. Drugi polčas je bil povsem drugačen. Če je bil v 70. minuti rezultat 1:0 dvomljiv, je bilo 3:0 popolnoma neprimeren, lažen. Chelesa je bil v tem delu igre boljši."

Nato je kritiziral še dvojne standarde medijev, ko je domači trener Manuel Pellegrini Raheema Sterlinga zamenjal z Martinom Demichelisom in s tem nazorno pokazal, da se je osredotočil na branjenje minimalnega vodstva. City pa je po njej vseeno dosegel še dva zadetka. "Zamenjavo so opravili, ker so čutili, da je njihovo vodstvo z 1:0 v nevarnosti, in takrat smo dobili drugi gol. Če bi bilo 1:1, bi bili oni v težavah. Odločitev, da v igro pridel branilec Demichelis je inteligentna menjava, takšna, zaradi katere mene ves čas kritizirajo. Njihova zvezna vrsta je bila v težavah, tekmo bi verjetno morali končati z devetimi možmi. Na koncu moram biti zadovoljen z našo predstavo v drugem polčasu, kar pa ni dovolj, da bi dobili tekmo."