© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
16.08.2015 19:06:58

Berić vnovič rešitelj Rapida (video)

Grega Wernig

Robert Berić nadaljuje z izjemnimi predstavami.

V zadnji tekmi petega kroga avstrijskega prvenstva je vodilni Rapid gostoval pri Sturmu. Gostujoči trener Zoran Barišić se je tokrat odločil svojega najboljšega napadalca Roberta Berića pustiti na klopi za rezervne nogometaše.


To so domačini znali izkoristiti ter pred približno petnajst tisoč gledalci že v prvem polčasu dosegli dva zadetka. Gostje nikakor niso našli pravega odgovora na to, zato je Barišić v 63. minuti potegnil povsem razumljivo potezo in na igrišče poslal slovenskega reprezentanta.

Štiriindvajsetletni Krčan pa mu je kmalu dokazal, da se je pravilno odločil. Sicer je že takoj po vstopu prejel rumeni karton, a sedem minut pozneje se je na seznamu strelcev že izpisalo njegovo ime. Berić je po dvojni podaji s Pavelićem sam prišel pred nemškega vratarja Esserja, ga preigral in žogo potisnil v prazno mrežo ter prepolovil prednost domače ekipe.

V 88. minuti pa je sodeloval tudi pri izenačujočem zadetku Rapida, Kainz je izvajal kot, žoga je letela proti Beriću, ki je bil na prvi vratnici obkrožen s tremi domačimi nogometaši, ter zadela enega izmed njih v glavo in končala v mreži - 2:2.

Slovenski napadalec je v uvodnih petih krogih tako dosegel že tri zadetke, Rapid pa ima na vrhu lestvice dve točki prednosti pred Admiro.