© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.07.2015 16:49:26

Dvesto tisočakov za Nejca Vidmarja?

Nejc Vidmar
Nejc Vidmar
Arsen Perić

Nejcu Vidmarju, enemu najboljših vratarjev v 1. SNL, pogodba z Domžalami poteče naslednje leto.

Zna se zgoditi, da bo Nejc Vidmar že v kratkem postal najdražji vratar v zgodovini slovenskega nogometnega prvenstva. Za Ljubljančana, ki že vrsto let brani gol Domžal, se je več kot očitno ogrela Olimpija. O tem je nedolgo tega poročala Nogomania, mi pa smo izvedeli, da so se pogovori že začeli. V tem trenutku naj bi bilo tako edino vprašanje le to, kdaj se bo Vidmar iz Domžal preselil v Olimpijo. Pogodba s klubom, ki domuje ob Kamniški Bistrici, mu namreč poteče ob koncu sezone 2015/16, kar med drugim pomeni, da bi se lahko že januarja dogovoril z Olimpijo oziroma s komerkoli drugim. In to za povsem brezplačen prestop.

Toda do nas je prišla informacija, da želi novo vodstvo zmajev odličnega vratarja v svoje vrste zvabiti že v tem prestopnem roku. Sicer je res, da ima v tem trenutku Olimpija pod pogodbo kar štiri čuvaje mreže, toda trije so menda več ali manj prečrtani. V Aleksandru Šeligi, Darku Brljaku in tudi Aljažu Ivačiču generalni direktor Ranko Stojić menda ne vidi igralcev, na katerih bi zeleno-beli lahko gradili prihodnost. Drugače je z Rokom Vodiškom; mladi reprezentant je nedolgo tega podpisal profesionalno pogodbo, govorilo se je, da bi lahko bil celo prvi vratar. Toda gre za šele 16-letnega nogometaša, ki bo potreboval še kar nekaj kaljenja, preden bo nared za 1. SNL.

Hkrati ni zanemarljivo, da je Stojić že na predstavitveni tiskovni konferenci poudaril: če bo treba za nekoga plačati večji znesek, se bo to tudi zgodilo. Če bodo pač v Ljubljani ocenili, da je to nujno potrebno. In zdi se, da se pripravlja ofenziva na 26-letnika, za katerega naj bi bil Stojić pripravljen plačati celo okoli 200.000 evrov. Vidmarja bržčas ne bi bilo treba dolgo prepričevati, ne glede na vse gre za Ljubljančana, ki se je v mladih letih že kalil pri Olimpiji. Vidmar, ki je celotno člansko kariero preživel v Domžalah, nikdar ni skrival simpatij do zeleno-belih, zato je dejansko zelo verjetno, da bo že v kratkem v javnost prišla novica z naslovom: Vidmar okrepil Olimpijo.