© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
17.07.2015 11:01:58

MARIBOR - ZAVRČ: Po premieri še ena premiera

Drago Wernig - TAKA

Ljudski vrt bo drevi po evropski še prizorišče prvenstvene premiere, saj se začenja jubilejna 25. sezona na slovenskem prvoligaškem prizorišču. Po Astani in pred njo danes ob 20.15 čaka vijoličaste obračun z Zavrčem, ki je po razgibanem kadrovanju znova nadvse ambiciozen, v Halozah pa so s prihodom nekdanjega reprezentanta BiH Zlatana Muslimovića poskrbeli tudi za nekaj zvezdnega prahu.

Mariborski nogometaši so si na tekmi z Astano zagotovili prednost in dobro izhodišče za povratno preizkušnjo v kazahstanski prestolnici, toda evropske misli so medtem potisnjene v ozadje. "Ne smemo prehitevati dogodkov. Zdaj smo osredotočeni na začetek domačega prvenstva, misli so le pri Zavrču. To je naša naslednja najpomembnejša tekma. Zavedamo se pomena prvenstva in spoznanja, da bo prišel Zavrč zelo motiviran in najbrž nekoliko bolj obrambno usmerjen. Storili bomo vse, da bomo čim bolje pripravljeni. Tudi boje za točke želimo začeti uspešno, temu primeren bo pristop," pravi Ante Šimundža.

To je naša naslednja najpomembnejša tekma. Zavedamo se pomena prvenstva in spoznanja, da bo prišel Zavrč zelo motiviran in najbrž nekoliko bolj obrambno usmerjen. Storili bomo vse, da se bomo čim bolje pripravili. Tudi boje za točke želimo začeti uspešno, temu primeren bo pristop.

ANTE ŠIMUNDŽA

VSI HOČEJO IGRATI
Marsikdo pričakuje, da bo zaradi povratnega obračuna v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov z zasedbo vsaj malce rotiral. "V kadru bodo vsi zdravi in dovolj pripravljeni igralci, kot trenerja pa me zelo veseli, da so vsi močno motivirani in hočejo igrati. Verjamem, da bodo tudi gledalci začutili pomembnost začetka prvenstva in da bomo z njihovo pomočjo prišli do želenega razpleta. Prvenstvo je prioriteta, preračunljivost ne pride v poštev," je odločen trener vijoličastih.

"Urnik je natrpan že na začetku sezone. Zato je zdaj najprej na vrsti Zavrč, potem bomo gledali naprej. Strnili bomo vrste, časa ni veliko, obveznosti se kar vrstijo. Namen je jasen: naj se prvenstvo začne z zmago in potem ... Smer – Astana," razmišlja Marko Šuler, Damjan Bohar pa dodaja: "Vsi vemo, da je dober začetek prvenstva zelo pomemben. Zavrč je znova v precejšnji meri spremenil zasedbo, ampak nič zato, s tem se ne obremenjujemo. Po dvoboju z Astano smo se dovolj regenerirali in verjamem, da smo dobro pripravljeni. Vemo, kaj nas čaka, in seveda si bomo prizadevali po najboljših močeh, da bi tudi tekmovanje na domačem prizorišču začeli tako, kot si želimo." 

973-8-matjasic dw
Drago Wernig - TAKA

Kader bo bržčas tak, kot je bil na evropski premieri, kar pomeni, da za nastop ne bosta kandidirala Welle Ndiaye in Arghus, priložnost pa bi utegnila dobiti Sintayehu Sallalich in Jean-Philippe Mendy, ki sta okrevala po poškodbi in že nekaj časa vadita z ekipo.

NAJMANJ TRETJE MESTO
"Ne skrivamo, da imamo v novi sezoni visoka pričakovanja. Kot sem že dejal, nas zanima najmanj tretje mesto, temu primerno smo se v zadnjih tednih tudi odzvali," je pred uvodnim gostovanjem v štajerski prestolnici ponovil Miran Vuk.

Vijoličasti so za Haložane vedno poseben izziv in motiv. "Gre za eno od 36 tekem v nizu, ki jih je treba odigrati za uresničitev želenih ciljev. V Ljudskem vrtu se v obračunu s prijateljskim klubom želimo predstaviti v čim boljši luči. Verjamem, da imamo dovolj kakovosti, znanja in volje, da se prvakom lahko postavimo po robu. Pričakujem korektno tekmo, v katero bomo krenili brez preračunljivosti. Poskušali bomo igrati napadalno in pričakujem, da bomo vsi na tribunah preživeli lep večer," je dejal prvi mož Zavrča.

Po najboljših močeh si bomo prizadevali, da bi v Mariboru iztržili pozitiven izid. Menim, da smo tega sposobni.

JURE MATJAŠIČ

Eno od močnih orožij bo Jure Matjašič, ki verjame, da njegova ekipa pod Kalvarijo ni brez možnosti. "Zadnjo prijateljsko tekmo proti Kubanu, nasprotniku, ki si zasluži vse spoštovanje, smo odigrali z zavidanja vredno kakovostjo, kar je prav gotovo razlog za optimizem. Manjkala nam je le pika na i, kakšna natančna zaključna podaja, hkrati je nadvse pomembno, da močnim tekmecem nismo dovolili, da bi našo mrežo resneje ogrožali. Po najboljših močeh si bomo prizadevali, da bi v Mariboru iztržili pozitiven izid. Menim, da smo tega sposobni."

BREZ ŠPANCA IN ČRNOGORCA
V haloški zasedbi so se znova zgodile precejšnje spremembe. Zavrč je med drugim okrepil nekdanji reprezentant Bosne in Hercegovine Zlatan Muslimović, ki pa se je ekipi pridružil šele zadnji konec tedna in po daljšem počitku še ni pripravljen za največje napore. "Trenira zelo zagnano. Ne le z ekipo, ampak tudi individualno. Je velik profesionalec in zagotovo nam bo zelo koristil," je z igralcem, ki premore ogromno izkušenj, zelo zadovoljen Miran Vuk.

Nova obraza sta tudi obetavni Španec Aitor Ruano in Črnogorec Veljko Batrović. "Za Aitorja še nismo pridobili certifikata, ki mu bo omogočil pravico nastopa. Morda nam bo uspelo do tekme v Mariboru, Veljko pa čaka na delovno dovoljenje," je pojasnil prvi mož Zavrča.