© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.07.2015 09:41:34

Kek: Tako ne gre več naprej

Grega Wernig

Medtem ko je hrvaški podprvak Rijeka v zadnji sezoni nastopil v skupinskem delu lige Europa, obstaja zelo velika verjetnost, da bo tokrat padel že na prvi oviri.

V drugem krogu kvalifikacij za ligo Europa ji je žreb namenil škotskega predstavnika Aberdeen, ki ga je hrvaška javnost pred dvobojem očitno vzela preveč z "levo" roko. Povsem neresno. Pri tem je hrvaškemu predstavniku v prid govorilo tudi dejstvo, da Rijeka v Evropi ni izgubila dvanajst tekem zapored. Vse skupaj pa se je varovancem slovenskega strokovnjaka včeraj vrnilo kot bumerang.

Rijeka je na svojem igrišču doživela boleč poraz, škotski podprvak je pred osem tisoč gledalci slavil kar s 3:0 in mora v povratnem srečanju z mirno in preudarno igro samo še potrditi preboj v naslednji krog. "Gostom bi čestital za zmago. Dali so nam pravo lekcijo tako iz nogometa, kot iz pristopa, želje in kvalitete. Navijačem se opravičujem za to, kar smo pokazali. Za to sem odgovoren jaz. Poraz bo pustil posledice, najprej sem na tapeti jaz, šele potem igralci. Sestal se bom z vodilnimi možmi kluba in videli bomo, kako naprej. Nekaj se mora spremeniti, tako ne gre več. Nisem zastonj že v Zaprešiću opozarjal, da se nekaj dogaja," je po porazu povedal 53-letni Mariborčan.

Nekaj besed je namenil še samemu srečanju: "Dobro smo začeli tekmo in imeli nekaj priložnosti. Po dveh napakah pa smo prejeli zadetka. Gostje so izkoristili svoje priložnosti, mi jih nismo. Sledila je igra okoli cone, vendar se brez dinamike in agresivnosti ne pride nikamor. Čeprav smo imeli nakaj priložnosti, smo zasluženo izgubili. Če smo bili veliki v zmagah, želim, da smo veliki tudi v porazu. Na Reki se bo še naprej igral nogomet," je zaključil Kek.