© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
17.07.2015 09:02:50

Marijan Pušnik: Še jih bomo vlekli za ušesa, a smo na pravi poti

Arsen Perić

Navijači so na trnih, številni si grizejo nohte. Olimpija vstopa v novo ero, jutri jo čaka prva tekma, odkar jo je prevzel Milan Mandarić. Kot trener jo bo na novo pot popeljal Marijan Pušnik, ki je strnil misli pred začetkom sezone 2015/16.

Politikom po navadi ob izvolitvi damo 100 dni miru. Vi ste jih dobili precej manj, pa vendarle: ste zdaj pripravljeni na ognjeni krst v vlogi trenerja ljubljanskega kluba?
No, malce pa sem že na trnih. A prisotna je predvsem pozitivna trema. Če je ne bi bilo, bi bilo nekaj močno narobe. Je pa res, da bi si želel več miru (smeh). Pet tednov se včasih zdi dolgo obdobje, toda ko se znajdeš v takšnem položaju, kot smo se mi, potem spoznaš, da lahko minejo tudi zelo hitro. Ampak glede na nastali položaj smo čas dobro izkoristili. Vse res ni bilo na najvišji mogoči ravni, toda ne glede na vse smo dobro delali. Ob tem moram povedati, da vse to ni alibi, bi pa vseeno rad poudaril, da smo še naprej sredi ustvarjanja in Olimpija zagotovo še nima dokončne podobe. Do konca avgusta bo prišlo še nekaj nogometašev, morda dva, morda trije. In nato bi v septembru že morali igrati nogomet, kakršnega si želimo igrati. Za zdaj smo na pravi poti.

Prestopni rok vam je prinesel precej novih obrazov. Kako je njihovo kapljanje vplivalo na priprave? Bržčas bi si želeli, da bi vsi prišli naenkrat, kajne?
Nogomet je pač takšen, poln presenečenj. Zato pa tudi je zanimiv za vse ljudi. Vsak trener bi si seveda želel, da bi bili že na prvem treningu prisotni čisto vsi. Ampak realnost preprosto ne more biti takšna. Velikokrat se je treba prilagoditi, treba je biti fleksibilen. Gre za tisti stari dobri boj med trenerjem in športnim direktorjem, med upravo in stroko, med željami in finančnimi zmožnostmi. Kot trener bi si želel imeti v ekipi tridesetih enako kakovostnih nogometašev, toda v preteklosti sem že opravljal tudi druge klubske vloge in vem, kako težko je včasih pripeljati igralca, ki si ga želiš.

Koliko besede ste imeli pri kupovanju novih nogometašev? Ali je bilo to nekaj, kar je bilo izključno v domeni generalnega direktorja Ranka Stojića?
Nedvomno so igralci prihajali v dogovoru med nami vsemi. O tem smo se pogovarjali med sabo – predsednik Mandarić, direktor Stojić, jaz. Ve pa se, kakšna je hierarhija v vsakem klubu.


CELOTEN INTERVJU SI PREBERITE V PETKOVI ŠTEVILKI ČASNIKA EKIPA SN!