© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.05.2015 12:18:33

NK Domžale: Na težave z igriščem opozarjamo že 10 let! (foto)

Nikola Miljković

Zaradi močnega naliva in nakopičenih velikih količin vode na igrišču je v soboto odpadel dvoboj 36. kroga domačega prvenstva med Domžalami in Koprom.

Ta bo odigran v torek, 12. maja, ob 18. uri.


V nedeljo pa so se zaradi omenjene nevšečnosti odzvali tudi pri NK Domžale, ki so v izjavi za javnost pojasnili vzroke za nastale razmere, ter s tem želeli zaščititi ugled kluba.

Izjavo objavljamo v celoti.

Na težave z igriščem v NK Domžale opozarjamo že celotno desetletje
Problematika z odvodnjavanjem igrišča v Športnem parku v Domžalah je v soboto, ko je bila predvidena tekma med Domžalami in Luko Koper, ponovno dosegla enega vrhuncev, ki jih v letošnji sezoni ni malo. Zaradi močnega naliva pred tekmo so morali odgovorni sprejeti najmanj priljubljeno odločitev in tekmo odpovedati ter jo prestaviti na poznejši termin.

domzale NIK_3512
Nikola Miljković
Zaradi kratke, a obenem intenzivne nevihte, je bilo igrišče v pol ure popolnoma poplavljeno in kot takšno, kljub hvalevrednim naporom vzdrževalcev, ki so s traktorjem vseskozi spravljali vodo z igrišča, neprimerno za izvedbo tekme. To se je zgodilo prvič v letošnji sezoni, a je potrebno opozoriti, da je bilo zelo veliko tekem, tako NK Domžale kot NK Kalcer Radomlje, odigranih v težkih, skorajda neregularnih pogojih. Razlog za to je dejstvo, da naše igrišče, kot skorajda edino v slovenski prvi ligi, nima urejenega ustreznega sistema odvodnjavanja, ki je nujno za igranje poklicnega nogometa na najvišji ravni. Na to težavo v klubu opozarjamo že celotno desetletje, vse od zgodovinske tekme s Sttutgartom, še posebej prepričljivi pa smo želeli biti pred letošnjo sezono, ko je postalo jasno, da bo igrišče veliko bolj obremenjeno kot prejšnja leta, saj na njem nastopata dve prvoligaški ekipi iz naše občine. To je prineslo večje stroške vzdrževanja, ki je seveda mnogo bolj intenzivno, saj je potrebno izvesti dvakrat več tekem kot v lanski sezoni. V NK Domžale smo Zavodu za šport in rekreacijo Domžale večkrat izrazili pripravljenost, da del gradbenih del izvedemo v lastni režiji, udarniško s pomočjo svojih sponzorjev, saj imamo v klubu že dlje časa pripravljen projekt potrebne sanacije. Žal so naše pobude naletele na gluha ušesa, čeprav smo po številnih težavah v jesenskem delu letošnje sezone, na problematiko odgovorne ponovno opozarjali.

domzale nm
Nikola Miljković
Nujnost omenjene vzdrževalne investicije je tako znana že leta. Izvede jo lahko samo Zavod za šport in rekreacijo Domžale, ki z igriščem in ostalimi prostori upravlja, financira pa le Občina Domžale iz proračunskih sredstev. Ne NK Domžale ne NK Kalcer Radomlje na to ne moreta vplivati. Kljub temu, da so bila sredstva že zagotovljena v proračunu za leto 2016, so bila v drugem branju umaknjena iz kasneje sprejetega proračuna. Upamo in želimo si, da bodo po današnji odpovedi odgovorni na Zavodu in Občini le uvideli nujnost te vzdrževalne investicije ter jo čim prej tudi kvalitetno izvedli. Ker je termin, ko so dela zaradi izjemne zasedenosti stadiona sploh možna kratek in obenem prav tako že zelo blizu, se bojimo da potrebnih del v letošnjem letu ne bo mogoče izpeljati in bomo morali zdržati vsaj do naslednjega poletja, ko bi se vendarle lahko nekaj premaknilo.

domžale, dež, padavine
Nikola Miljković
Žalosti nas, ker je slabo igrišče že prevečkrat vplivalo na kvaliteto nogometa, rezultat, v soboto pa tudi na že tako izjemno zgoščen razpored v zaključku prvenstva. Poleg tega takšne odpovedi negativno vplivajo na ugled NK Domžale, ki s kakovostnim delom in rezultatsko uspešnostjo velja za enega najbolje organiziranih v Sloveniji, na tem področju pa, čeprav ne po svoji krivdi, močno zaostaja za ostalimi.

NK Domžale

domzale koper naliv nm
Nikola Miljković