© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.05.2015 09:30:02

KRKA – RUDAR: Če kdaj, potem zdaj

Grega Wernig

Edina nedeljska tekma bo odigrana v Novem mestu, kjer so bili gledalci v sredo priča pravi poslastici.

Žal jih je le peščica videla sanjski preobrat Krke, a morda si bo prav zaradi tega več gledalcev ogledalo obračun z Rudarjem.

Na Portovalu se bosta udarila kluba, ki sta se sredi tedna veselila sladkih zmag. Krka je na kolena spravila Domžale, potem ko je v pičlih sedmih minutah poraz z 0:2 spremenila v zmago s 3:2. Medtem se je Rudar doma pomeril z Olimpijo in se po dveh imenitnih zadetkih Ivana Firerja veselil zmage z 2:0. Obet je torej dober in morda bo imela Krka na svoji predzadnji domači tekmi v tej sezoni vendarle nekoliko glasnejšo podporo s tribun.

Statistika razkriva, da so Novomeščani druga najslabše gledana ekipa na domačih tekmah, manj gledalcev je imela do zdaj zgolj Gorica. Šestnajst obračunov in 6500 gledalcev je res klavrna statistika, a če kdaj, Dolenjci podporo potrebujejo prav zdaj.

So namreč sredi bitke za obstanek in že vsaka naslednja zmaga bi lahko bila odločilna. V tem trenutku ima Krka na odrešilnem osmem mestu tri točke prednosti pred Gorico, nesmiselno je torej razpredati, kako pomembna tekma je pred edinim dolenjskim prvoligašem.

Obe ekipi bosta na jutrišnji tekmi sicer precej oslabljeni. Krka bo pogrešala steber obrambe Nikolo Žižića, manjkal bo tudi Damir Rašić, ki je bil ostro kaznovan, ker je ob koncu obračuna z Domžalami pljunil Darka Zeca.

Zaradi tega se bo moral hladiti štirikrat, to pomeni, da je sezone zanj že konec. Še več skrbi ima s sestavo udarne enajsterice trener Velenjčanov Jernej Javornik. Rudar bo pogrešal kar štiri igralce, saj so na stranskem tiru Senad Jahić, Denis Klinar, Aljaž Krefl in Dalibor Radujko.

Za konec še utrinek iz statistike obračunov med obema kluboma – do zdaj sta se udarila enajstkrat, na Portovalu petkrat, Krka pa je pred svojimi gledalci slavila zgolj enkrat. Ta zmaga ima že brado stoletnega starca, pisalo se je namreč leto 1993, ko je Studio D, kot se je klub tedaj imenoval, goste iz Velenja premagal kar s 4:1.

In še zanimivost: tedaj je v enajsti minuti prvi zadetek dosegel Andrej Kastrevec, ki danes Krko s klopi vodi kot njen trener.