© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
12.04.2015 13:34:17

KRKA - RADOMLJE: Darilo za 650 let

Drago Wernig - TAKA

Novomeščani že na treh zaporednih preizkušnjah niso okusili grenkobe poraza, kar je seveda zadosten razlog, da Dolenjci tudi obračun z zadnjeuvrščeno ekipo na lestvici pričakujejo optimistično razpoloženi.

Nogometaši Krke so v nadaljevanju prvenstva marsikoga presenetili z zelo dobrimi igrami. Na zadnjih treh tekmah tako niso okusili grenkobe poraza, prejšnji konec tedna so s točko zapustili tudi Ljudski vrt, na začetku pomladi so v Areni Petrol in ob Kamniški Bistrici prav tako razkrili, da so se sposobni postaviti po robu vsaki ekipi.

A v nedeljo se bodo vendarle znašli v novi vlogi, v dvoboju z Radomljami se bodo morali soočiti z bremenom favorita. Če bodo varovanci trenerja Andreja Kastrevca ponovili zadnje predstave, bi točke morale ostati na Portovalu, kar bi bil nogometni prispevek praznovanju 650. obletnice podelitve mestnih pravic Novemu mestu, a tudi gostje v dolenjsko prestolnico niti po naključju ne prihajajo z belo zastavo.

Če že za koga, potem ravno zanje velja, da nimajo česa izgubiti, ob morebitnem presenečenju bi povrnili nekaj upanja, da je obstanek kljub vsemu še dosegljiv. "Na voljo je še 30 točk in potrudili se bomo, da bi jih osvojili čim več. Ne smemo obupati. Krka dokazuje, da je dobra ekipa, vendar se s tem ne obremenjujemo. Odigrati moramo po najboljših močeh in skušati zmagati," je sporočilo Gorana Vuka.