© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
12.04.2015 11:45:48

Struna in Carpi sta se še za korak približala serie A

palermocalcio.it

V petek in soboto je bilo dejavnih kar nekaj slovenskih nogometašev, ki si kruh služijo v tujini.

V belgijskem prvenstvu je v drugi tekmi končnice za obstanek Lierse pred svojimi gledalci izgubil s Cercle Bruggeem. Gostje so slavili z 1:0. Etien Velikonja je za domače moštvo igral do 65. minute. Kot zanimivost lahko omenimo, da je njegova menjava Keita že v naslednji minuti zapravil strel z bele točke.

Najboljši poljski klubi igrajo tekme 27. kroga. Wisla je tokrat gostila Gornik Zabrze in spet ni prišla do tako želenega polnega izkupička. Bilo je 1:1, kar pomeni, da je ekipa iz Krakova na osmih spomladanskih tekmah samo enkrat zmagala. Boban Jović je spet zasedel svoje mesto v udarni enajsterici Wisle, ki je na lestvici uvrščena na peto meseto. Za vodilno Legio zaostaja za deset točk.

V 27. krogu švicarskega prvenstva je St. Gallen vendarle prekinil serijo treh zaporednih porazov. Na svojem igrišču je bil s 3:1 boljši od drugouvrščene ekipe Young Boys. Džengis Čavušević je za domače igral skoraj vso tekmo, v izdihljajih dvoboja ga je trener zamenjal in s tem ukradel malo igralnega časa. Zeleno-beli so peti, a za četrtim mestom, ki prinaša uvrstitev v kvalifikacije za ligo Europa, zaostajajo le tri točke.

Nemški drugoligaš Eintracht iz Braunschweiga je očitno ujel pravo formo. Tokrat je bil z 2:0 boljši od 1860 Münchna. Nik Omladič je igrišče zapustil v 70. minuti, ko je njegovo moštvo že doseglo oba zadetka. Z drugo zaporedno zmago in desetimi osvojenimi točkami v zadnjih štirih krogih se je Braunschweig spet resneje vmešal v boj za napredovanje. Šest krogov pred koncem je peti, za drugim mestom, ki prinaša neposredno uvrstitev v bundesligo, pa zaostaja pet točk.

V dvoboju FSV Frankfurta in Greuther Fürtha so domačini slavili z 1:0. Zlatko Dedić je za domačo ekipo igral do 71. minute, Goran Šukalo (Greuther) je srečanje spremljal s klopi.

Vodilno moštvo italijanske serie B Carpi ne popušča. Tokrat so Aljaž Struna in soigralci gostovali pri Cittadelli in slavili z 1:0. S četrto zaporedno zmago so svojo prednost na vrhu lestvice povečali na 14 točk, do konca je še sedem krogov. Slovenski branilec je igral vso tekmo in si prislužil rumeni karton.

Nekoliko manj zadovoljen je bil Armin Bačinović, ki je s svojim Virtus Lancianom osvojil samo točko v dvoboju z Latino. Slovenski vezist je igral vso tekmo in prav tako prejel rumeni karton. Lanciano je deseti in za osmim mestom, ki prinaša dodatne kvalifikacije za napredovanje, zaostaja tri točke.

Šestouvrščeni Livorno se je moral prav tako zadovoljiti s točko. To je osvojil na gostovanju pri Pro Vercelliju, ki se bori za obstanek. Dvoboj se je končal z izidom 3:3, gostje pa so izenačujoči zadetek dosegli v 86. minuti. Enej Jelenič je za Livorno igral skoraj do konca tekme, v tretji minuti sodniškega podaljška je namreč prejel drugi rumeni karton in moral predčasno pod prho.

V Argentini so bile konec tedna na sporedu tekme 9. kroga. Temperley je po zmagi v prvem krogu končno prišel še do drugega tovrstnega uspeha v sezoni. Na svojem igrišču je bil z 2:1 boljši od Colona. Javier Grbec je za domačo ekipo igral od 81. minute. Temperley na lestvici drži 22. mesto, v tekmovanju pa nastopa 30 ekip.

Avstrijski drugoligaši so igrali tekme 27. kroga, v katerem je Kapfenberg gostoval pri Austrii Lustenau in izgubil s 3:2. Gostje so do 83. minute vodili z 2:0, nato pa je domačim uspelo izid obrniti v svoj prid. David Poljanec je za poražence igral do 57. minute.