© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.04.2015 18:32:35

Pet zadetkov, dva rdeča kartona in zmaga Maribora

Drago Wernig - TAKA

Nogometaši Maribora so v tekmi 27. kroga Prve lige Telekom Slovenije v Kopru premagali Luko Koper s 4:1 (3:0).

Po treh zaporednih remijih (Domžale, Krka, Olimpija) je državne prvake čakalo še gostovanje pri vedno neugodnem moštvu Luke Koper. A so ga uspešno in brez pretresov prebrodili, do treh točk so prišli brez kakršnih koli težav. Zmago so si praktično zagotovili že v prvem polčasu, ko so izkoristili dve hudi napaki domačih in pa tudi igralca več na igrišču. Pred prvim golom, ki so ga gosti dosegli z upravičeno dosojene bele točke, je moral predčasno pod prho mladi domači vratar David Adam.

nog-koper-maribor 8325 dw
Drago Wernig - TAKA
Mariborčani so takoj pokazali, da jih na gostovanju na Obali zanimajo le tri točke. Takoj so prevzeli terensko premoč, Adam je v prvih desetih minutah dvakrat odlično posredoval po strelih Agima Ibraimija. Pri domačih je poskusil Žiga Smrtnik, a tudi Jasmin Handanović je bil zanesljiv. V 23. minuti pa so domači naredili neumnost, Nenad Srečković je neprepričljivo podal žogo svojemu vratarju, a je bil pri njej prej Luka Zahović, ki ga je Adam podrl, s tem pa si prislužil rdeč karton, Mariborčani pa enajstmetrovko. To je zanesljivo izvedel Dalibor Volaš


Številčno močnejši vijoličasti so nadaljevali z ofenzivo, v 29. minuti je Damjanu Boharju domača obramba poklonila novo priložnost, mariborski igralec se je sam znašel pred vratarjem Vasjo Simčičem, ki je po izključitvi Adama prišel med domači vratnici, in ga z diagonalnim strelom tudi premagal. Izid polčasa je postavil Zahović, ki je izkoristil podajo z leve strani Mitje Vilerja. Ob koncu polčasa so imeli polpriložnost tudi domači, toda izid je ostal nespremenjen.

Da so Mariborčani prepričani v uspeh, sta pokazali menjavi ob polčasu, ko sta v igro vstopila mlada Damjan Vuklišević in Dejan Vokić. V 56. minuti pa so izid povišali, ko je sodnik Dejan Balažič po prekršku Gregoriča nad Volašem spet dosodil enajstmetrovko. Na podoben način kot prvo je tudi drugo izkoristil Volaš.

nog-koper-maribor 8113 dw
Drago Wernig - TAKA

GALEŠIĆ ZAPRAVIL ENAJSTMETROVKO
V 64. minuti so bile moči na igrišču številčno izenačene, saj je sodnik izključil še Petra Stojanovića, ki je v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Mateja Pučka. Koprčani so imeli iz enajstmetrovke priložnost, da zaostanek znižajo, a je Goranu Galešiću Handanović strel ubranil. Priložnost za gol je imel nekaj trenutkov pozneje tudi Jan Andrejašič, toda v kazenskem prostoru je bil po podaji iz prostega strela za las prekratek. Tudi gosti so imeli še priložnosti, zapravila sta ju Volaš in Vokić.

V zadnji minuti pa je vendarle prišlo do spremembe izida, domači so dosegli častni gol, potem ko se je po prostem strelu z leve strani v kazenskem prostoru spretno znašel Miha Blažič, ki je Handanovića premagal kar s peto.

Koper bo v 28. krogu prihodnjo soboto gostil Radomlje, Maribor pa bo gostoval v Velenju.

Luka Koper - Maribor 1:4 (0:3)

Koper - Stadion Bonifika, gledalcev 1500, sodniki: Balažič, Praprotnik (oba Ljubljana), Kovačič (Preserje).
Strelci: 0:1 Volaš (24., 11-m), 0:2 Bohar (29.), 0:3 Zahovič (44.), 0:4 Volaš (56., 11-m), 1:4 Blažič (90.).
Luka Koper: Adam, Šme, Blažič, Gregorič, Srečković (od 46. Andrejašič), Štulac (od 70. Črnigoj), Galešić, Pučko, Tomić (od 23. Simčič), Smrtnik, Lotrič.
Maribor: Handanović, Stojanović, Rajčević (od 46. Vuklišević), Šuler, Viler, Mertelj, Dervišević, Bohar, Ibraimi (od 46. Vokić), Zahovič, Volaš (od 86. Mendy).
Rumeni kartoni: Tomić, Gregorič; Mertelj, Stojanović.
Rdeča kartona: Adam (23.), Stojanović (64.).
Galerija