© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
11.04.2015 10:35:59

DOMŽALE - OLIMPIJA: Ne bi več objokovali

Nikola Miljković

Sosedski obračuni so vedno zanimivi in polni strasti, nocojšnji ob Kamniški Bistrici je tudi nadvse pomemben.

Za obe ekipi. Tako Domžalčani kot Ljubljančani potrebujejo točke za zagotovitev evropskih vstopnic.

"Napetost v boju za Evropo se vsekakor čuti, toda vedeli smo, da nas do konca čaka neizprosen boj. Nikoli se nismo sprenevedali, da bo cilj zlahka dosegljiv, in dobili smo točno tisto, kar smo pričakovali. Na ramenih strokovnega vodstva je, da ekipo uspešno popelje čez ta boj. Moramo biti tekmovalni in poskrbeti, da se bomo po koncu sezone vpisali v zgodovino," v pričakovanju dvoboja z Olimpijo razmišlja domači trener, ki je kajpak pozorno spremljal večni derbi v Stožicah: "Postregel je s pravimi informacijami in veliko gradiva za pripravo na tekmo."

Za Domžalčane je obetavno spoznanje, da se forma ekipe stopnjuje. "Proti Radomljam so bili vidni orisi tistega, kar si želimo, a se hkrati zavedamo, da je kakovost Olimpije bistveno višja. Proti Radomljam so igralci pokazali dobre ideje, a dvigniti bomo morali raven tehnične izvedbe. Če bomo uspeli ideje uresničiti na igrišču, bomo rešili naše težave v fazi napada," je prepričan 32-letni strokovnjak, ki ga z njegovimi varovanci že v torek čaka pokalno tekmovanje na Bonifiki.

Bi to utegnilo vplivati na postavo? "Ne, nikakor ne. Današnja tekma je za nas preveč pomembna, saj je v igri, kot radi rečemo, šest točk. Zaradi tega je pokal, ne glede na to, da je prva preizkušnja že v torek, še izredno daleč," je odločno odvrnil Luka Elsner.

Zmaji ob Kamniško Bistrico prihajajo po dvoboju z Mariborom, ki se ni razpletel po njihovih željah, saj so remizirali. "Odigrali smo odlično tekmo, a kaj nam to pomaga, glede na prikazano bi morali osvojiti tri točke. Toda dokazali smo sami sebi, da se lahko enakovredno kosamo s precej izkušenejšim tekmecem, ki ima za seboj številne zahtevne evropske bitke," se je na dogajanje med tednom ozrl 20-letni Nik Kapun in nato misli usmeril v drevišnji spopad: "Domžale so zelo dobra ekipa, igrajo disciplinirano in potrpežljivo. Moramo biti zbrani in čakati na svoje priložnosti, ki pa jih moramo začeti izkoriščati. V nasprotnem primeru bomo spet objokovali zamujeno. Tega ne želimo početi v nedogled. Dvoboj bo razkril, ali smo sposobni v razmiku treh dni prikazati dve enako kakovostni predstavi. Če nam uspe ponoviti pristop in taktično disciplino s tekme z Mariborom, potem se lahko nadejamo dobrih novic."