© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
11.04.2015 10:29:10

KOPER - MARIBOR: Kako daleč je torek?

Drago Wernig - TAKA

Kanarčki si od nekdaj in vedno nadvse želijo mariborski skalp, ki ima dodano vrednost.

Kakopak si ga želijo tudi v današnjem popoldnevu, a hkrati bodo njihove misli vendarle usmerjene tudi (ali predvsem?) k torkovemu pokalnemu dvoboju.

Zdi se, da se forma koprske ekipe stopnjuje, in ob takšni ugotovitvi je seveda logično razmišljanje, da dvoboj z Mariborčani prihaja ob pravem času, toda neizpodbitno dejstvo je, da kanarčke že v torek čaka tekma leta. In sicer prvih 90 minut polfinala pokalnega tekmovanja, ko bodo na Bonifiki gostovali Domžalčani.

To je edina pot, ki lahko rumeno-modre pripelje do mednarodnega prizorišča, in popolnoma jasno je, da ji bodo oziroma ji na Obali namenjajo temu primerno pozornost. Zato pač ne bi bilo presenečenje, če bo trener Alen Ščulac pri sestavi začetne enajsterice vsaj malce preračunljiv in bo posameznim igralcem privoščil počitek, obenem bi seveda izključil možnost tveganja poškodb ali morebitne izključitve. A vse to gotovo ne spreminja odločnosti kanarčkov, da bodo skušali vodilni ekipi na lestvici zagreniti življenje, na dozdajšnjih dveh preizkušnjah v tej sezoni jim to še ni uspelo.

Če je koprska zasedba precejšnja neznanka, pa je popolnoma jasno, da bo mariborska precej oslabljena. Zaradi rumenih kartonov ne bo Vršiča in Ndiayeja, Filipović in Arghus sta poškodovana, težave ima tudi Sallalich, njegov nastop je vprašljiv.

"Koper je vedno Koper. Ne glede na zasedbo in položaj na lestvici. Zavedamo se, da je pred nami zahtevna preizkušnja, kar pa seveda ne vpliva na našo ambicioznost. Vemo, kaj moramo storiti, in prav tako vemo, da bomo morali biti za želeni dosežek na visoki ravni," pravi Ante Šimundža, ki se v zadnjem času sooča z očitki, da podoba vijoličastih ni takšna, kot bi od prvakov pričakovali.

"Navijači imajo vso pravico zahtevati takšne in drugačne stvari. To je normalno. S tem znamo živeti, znamo se spoprijeti s pritiskom. Imamo svojo pot, svoje želje, cilje in od tega ne odstopamo. Iz preprostega razloga, kar nam to že vrsto let prinaša rezultate," odgovarja trener Maribora.