© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
12.04.2015 13:16:51

Maribor na Bonifiki zamenjal trenerja

Nikola Miljković

Na slovenskem prvoligaškem prizorišču se je zgodila prva spomladanska zamenjava na vedno vroči klopi.

Koprčani pred gostovanjem Maribora niso skrivali, da niso osredotočeni zgolj in samo na obračun z vijoličastimi. Misli so jim uhajale k torkovi pri polfinalni pokalni preizkušnji z Domžalami, ki je za kanarčke prav gotovo tekma leta, saj imajo v tem tekmovanju edino možnost, da si zagotovijo tako zelo želeni nastop na mednarodnem prizorišču.


Sobotni rezultat je bil temu primeren, zasedba iz Ljudskega vrta je visoko slavila. Lahko bi rekli z lahkoto, saj je bila "premešana" domača ekipa brez prave energije, kar je predsednika Anteja Guberca in sodelavce zmotilo do te mere, da so se odločili ukrepati.

vanoli GW1_6252
Grega Wernig
Ocenili so, da v pričakovanju spopada z Domžalčani potrebujejo šok terapijo, ki so jo izvedli z zamenjavo trenerja. Alenu Ščulcu so se na Bonifiki zahvalili za sodelovanje in zaupanje namenili staremu znancu.

Vodenje moštva je znova prevzel Rodolfo Vanoli, ki je ob odhodu svoje mesto prepustil ravno Alenu Ščulcu. Kako dolgo bo italijanski strokovnjak ostal na klopi kanarčkov, za zdaj ostaja negotovo.

"O tem se sploh nismo pogovarjali. Zdaj se moramo čim bolje pripraviti na torkovo tekmo, o vsem drugem se bomo pogovarjali po Domžalah," je pojasnil Ante Guberac, ki pravi, da ga ni zmotil poraz proti Mariboru, ampak način, kako je do njega prišlo.