© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
07.04.2015 08:05:16

Maribor ga ne more pretentati

Grega Wernig

Olimpija si boljše popotnice pred naslednjim vrhuncem sezone ne bi mogla niti zaželeti.

Zeleno-beli so podaljšali niz neporaženosti na štiri tekme, v ekipo se je po poškodbi vrnil Andraž Šporar, za nameček je četa Darka Karapetrovića v soboto še zanesljivo premagala Zavrč. Samozavesti je torej dovolj.


Marsikdo se je gostovanja Zavrča bal. Že res, da slednji še nikdar, odkar igra v 1. SNL, ni slavil v Stožicah oziroma je tam prav vsakič celo izgubil, toda v leto 2015 je startal dobro razpoložen.

9354

MINUT JE V 1. SNL ODIGRAL ALEKSANDAR RODIĆ, KI SE JE SPET PREBIL V UDARNO ZASEDBO OLIMPIJE.

Ne nazadnje je premagal Domžale in se v Ljudskem vrtu odlično upiral Mariboru. Toda v Ljubljani je spet naletel na premočnega nasprotnika. Olimpija je bila preprosto bolj razigrana, preprosto bolj "pri stvari".

Gostje iz Haloz so se sicer po tekmi pritoževali nad sojenjem, a dejstvo je, da Bojan Mertik iz Odrancev zagotovo ni bil krivec za njihov poraz – pa čeprav je po eni od akcij že pokazal na belo točko, a si takoj zatem (upravičeno!) premislil. Bili so pač slabši, Olimpija pa boljša. O tem jasno govori tudi rezultat; ko nekdo zabije tri gole, ti pa le enega, je težko s prstom kazati na koga drugega kot le na sebe …

890-3-olimpija zavrc 4 gw
Grega Wernig
V slovenskem glavnem mestu so na bitko z Zavrčem kakopak že pozabili, takoj po koncu sobotnega obračuna so vso svojo pozornost preusmerili v jutrišnji dan, ko bo v Stožicah spet zanimivo.

160

TEKEM JE V 1. SNL DO ZDAJ ODIGRAL DARIJAN MATIĆ, KI SE JE OB TEM MED STRELCE VPISAL 13-KRAT.

Moralo bi biti še precej bolj. Predvsem pa bo verjetno na tribunah največjega stadiona v državi kaj več gledalcev … Na "obisk" namreč prihaja Maribor; in to delno ranjeni Maribor. Štajerci so se opekli na domači tekmi s Krko, kar je še okrepilo dobro voljo v garderobi Olimpije.

Ta je povsem nepričakovano spet dobila priložnost (zagotovo zadnjo), da se resno vključi v boj za najvišja mesta. Celo za prvaka? Hja, to bi bila smela napoved. Toda izhodišče zmajev je jasno: zmaga na večnem derbiju bi jih Mariboru približala na samo šest točk. In to deset krogov pred koncem sezone res ne bi bil gromozanski zaostanek. No, toda saj veste, kako pravijo: najprej skoči, šele potem reci hop. Tudi zgodovina nas je že nekajkrat naučila, da pritisk ni nekaj, kar bi Olimpiji dobro delo …

"Fantje so v zelo pomembnem trenutku prikazali zelo dobro igro, zato je naša zmaga popolnoma zaslužena. Še bolj me veseli dejstvo, da so vsi, od prvega do zadnjega, pokazali pravi karakter. Čeprav je bil pritisk pred tekmo velik, saj je prišla v poštev le zmaga, so se fantje odzvali v skladu s pričakovanji in jasno željo po novih treh točkah," zadovoljstva po trinajsti zmagi v sezoni, s katero je Olimpija bolj ali manj odgovorila na vprašanje, kdo so klubi, ki bodo tekmovalno leto končali na prvih štirih mestih, ni skrival trener ljubljanskega kluba Darko Karapetrović.

olimpija zavrc
Grega Wernig
Slednji pred Zavrčem še ni želel govoriti o Mariboru, nato jasno je: "Ne more me pretentati neodločen izid Maribora s Krko. Zdaj bodo vijoličasti še bolj 'nabrušeni' in motivirani, da se dokažejo v dvoboju z največjim tekmecem. Po dolgem času smo zdravi in komaj čakamo prihajajoči derbi, ki bi lahko ponudil podobno všečno igro kot oktobra lani, ko smo v Ljudskem vrtu videli kar šest zadetkov."

100

ZADETKOV JE OD PREBOJA V PRVO LIGO PREJEL ZAVRČ. POD STOTEGA SE JE PODPISAL NIK KAPUN.

Kot rečeno, na zelenice se je vrnil do zdaj poškodovani Šporar, ki je odigral pol ure in vknjižil asistenco. "Nedvomno je Andraž v nadaljevanju srečanja vnesel nekaj svežine in nevarnosti za nasprotnikova vrata. Navsezadnje je bil nad njim storjen prekršek za prosti strel, iz katerega je padel prekrasen zadetek Zajca. Še ena sladka skrb več, s katero se bom moral ubadati v naslednjih nekaj dneh do derbija. Za trenerja je vedno bolje, da ga od presežka boli glava, ne pa od primanjkljaja," je pristavil Karapetrović.

olimpija gw
Grega Wernig
Miha Zajc je bil eden tistih, ki spomladi niso igrali na pričakovani ravni, toda na pretekli tekmi je vendarle spet opozoril nase. In to ne samo s čudovito izvedenim prostim strelom, s katerim je zabil drugi in bržčas tudi odločilni zadetek na sobotni tekmi.

75

GOLOV JE OLIMPIJA OD OSAMOSVOJITVE DALJE ZABILA NA LIGAŠKIH VEČNIH DERBIJIH Z MARIBOROM.

Tudi on je po zmagi misli že preusmeril v Maribor. "Mislim, da smo v boljši formi kot pred mesecem dni. Predvsem smo se dvignili v kolektivnem smislu, saj igramo kompaktno in agresivno, ob tem pa še vedno prihaja do izraza naša kreativnost v zvezni vrsti. Pred obračunom v Stožicah sem optimist," pravi Primorec in dodaja: "Na srečo smo prišli v pravem trenutku do visoke zmage, ki je odlična popotnica pred derbijem z Mariborom. Če bomo ponovili pristop, zbranost in pokazali veliko željo po zmagi tudi v sredo, potem sem prepričan, da jo lahko zagodemo tudi vijoličastim."