© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
06.04.2015 22:49:29

Mourinho ne pozablja (video)

Reuters

V soboto je v 31. krogu angleškega prvenstva Chelsea na svojem igrišču z 2:1 ugnal Stoke.

Srečanje pa je zaznamoval zadetek gostojočega vezista Charlieja Adama. Devetindvajsetletni škotski reprezentant je v 44. minuti poskrbel za izenačenje na 1:1, domačega vratarja Thibauta Cuurtoisa pa je premagal s strelom s približno šestdesetih metrov.


O zadetku se govori še danes, prav tako je nekaj besed o njem povedal trener Chelseaja Jose Mourinho. Vendar pa Mourinho ne bi bil Mourinho, če tudi njegova izjava v javnosti ne bi dvignila kar nekaj prahu.

"Izjemen zadetek. Zadetek, kakršnega bi radi dosegli vsi najboljši nogometaši na svetu: Pele, Maradona in Messi ..." je dejal Mourinho, ki je pri naštevanju najboljših nogometašev na svet (namerno) izpustil svojega nekdanjega varovanca Cristiana Ronalda.

Rojaka sta sodelovala pri madridskem Realu, malo pred Mourinhevim odhodom iz španske prestolnice pa je prišlo do spora med njima. Od takrat je njun odnos zelo hladen.

Na drugi strani pa je portugalski strokovnjak malo na dušo popihal Messiju, ki ga že nekaj časa povezujejo s prestopom v Chelsea. Ni kaj, Mourinho je še enkrat več dokazal, da skoraj v vsakem trenutku ve, kako se mora odzvati.