© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
06.04.2015 19:53:07

Mladi temnopolti nogometaši Milana tarče žaljivk

Te dni je v Toskani potekal pokal Universal, na katerem sodelujejo mlajše ekipe nekaterih največjih evropskih klubov.

Dobro organiziran turnir pri naših zahodnih sosedih vsako leto pritegne pozornost nekaterih največjih evropskih klubov. Med drugim na turnirju tekmujejo ekipe Chelseaja, Fiorentine, Interja, Ajaxa, Benfice in Milana. Toda vse skupaj bi minilo v precej lepšem vzdušju, če bi se nekateri starši vzdržali sramotnih in obsojanja vrednih vzklikov.

V četrtfinalu so se nogometaši Milana (U-10) merili z vrstniki PSG-ja, med obračunom pa so morali temnopolti člani kluba iz Milana nenehno poslušati žaljivke in neprimerne vzklike. Po teh dogodkih so se oglasili tudi iz Milana, ki so v sporočilu za javnost zapisali, da močno obsojajo rasistične vzklike, ki so bili namenjeni otrokom, in hkrati upajo, da je prišlo do nekakšne pomote.

Zgražanje nad nekaterimi starši je izrazil tudi sloviti nogometni agent Mino Raiola, ki je na twitterju zapisal: "Šokiran nad starši, ki so vzklikali temnopoltim desetletnim otrokom. Glave gor, fantje. Močnejši smo, kot pa ti strahopetni rasisti."

So pa zato na zadoščenje na koncu dočakali omenjeni mladi nogometaši Milana. Slednji so prišli vse do finala, kjer so za piko na i s 4:0 premagali mestnega tekmeca in večnega rivala Interja.