© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
24.02.2015 10:31:20

Rastoder se je sestal s Šiljakom

Arsen Perić

Dvomov ni več. Prvi mož Olimpije je bil ob koncu tedna zares v prestolnici Bosne in Hercegovine, kjer se je sestal z direktorjem Željezničarja, toda tema pogovora menda ni bila povezana s klubom z Grbavice, ki mrzlično išče vlagatelje. Ivice Osima na večerjo ni bilo.

Izet Rastoder ostaja pomembna tema nogometnih pogovorov v Bosni in Hercegovini. Še zlasti med navijači Željezničarja, ki verjamejo, da bodo tudi oni dobili svojega Vincenta Tana. Malezijski milijonar je prevzel njihovega najhujšega rivala s Koševa in ga rešil pred finančnim zlomom oziroma normaliziral poslovanje, ob katerem je Sarajevo kljub zaostanku dveh točk za vodilnim Širokim Brijegom največji favorit za naslov prvaka v premijer ligi.

855-12-grbavica

Tudi vodilni možje Željezničarja so se že lotili pisanja novega statuta, ki bo zainteresiranim vlagateljem odprl vrata, sprejet naj bi bil na marčevski skupščini. Med tistimi, ki naj bi se bili pripravljeni vključiti s finančno injekcijo, se vedno znova pojavlja tudi Izet Rastoder. Najbrž oziroma gotovo (tudi) zato, ker bo šesti največji trgovec z bananami na svetu svoj uspešni posel z bananami razširil na Bosno in Hercegovino, v Sarajevu bojda že tri mesece potekajo aktivnosti, povezane z odprtjem podjetja.

855-12-stozice gw
Grega Wernig

Zato pač ni presenečenje, da je bil ob koncu tedna znova v mestu ob Miljacki. Predvideno naj bi bilo, da se bo srečal z Ivico Osimom, s katerim se poznata že od prej, toda nekdanjega legendarnega trenerja na večerjo v eno od sarajevskih restavracij ni bilo, zato pa je bil ob mizi direktor Željezničarja Mirsad Šiljak.

Plaz govoric o tem, da je beseda (vnovič) tekla o prihodu na Grbavico, je bilo kakopak nemogoče zaustaviti, toda direktor umirja žogo in zagotavlja, da se nogometnih tem nista dotikala. "Sestanek s klubom nima nikakršne zveze. Če se bo in ko se bo govorilo o tem, bodo v zgodbo vključeni vodilni možje kluba," je pojasnil Mirsad Šiljak.