© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
23.02.2015 21:51:34

Mourinho: Wenger ima sanjsko službo (video)

Reuters

Kontroverzni trener Chelseaja Jose Mourinho je gostoval v eni izmed angleških nogometnih oddaj in v njej spregovoril o različnih temah, med njimi je nekaj besed namenil tudi svojim kolegom.

Še posebej zgovoren je bil, ko je beseda nanesla na Arsena Wengerja, menedžerja Arsenala. Kar zadeva topničarje, Portugalec enostavno ne razume, zakaj niso tam, kjer sta Chelsea in Manchester City. Kot pravi, mu je to moštvo zelo všeč, saj ima odlične igralce, med katerimi je izpostavil Alexisa Sancheza in Dannyja Welbecka. "Gre za zelo dobro ekipo, ki je sposobna več," pravi Mourinho.

Na vprašanje, kaj meni o Arsenu Wengerju, pa je Portugalec povedal: "Ima sanjsko službo, ki bi si jo vsi samo želeli." To je nato tudi utemeljil. "Mislim, da bi vsak menedžer na svetu rad imel mir in stabilnost, ki ju ima on. Saj lahko vsako sezono prodaja in kupuje igralce, obnavlja ekipo ter čaka na lovorike. Mislim, da ima sanjsko službo. Stvari, ki jih je osvojil v določenem časovnem obdobju, pa mu dajejo kredibilnost, ki jo zasluži. Je izjemen menedžer, ampak je dejstvo, da dela v odličnih pogojih, ki mu omogočajo, da je uspešen. Ko pogledam njegovo ekipo, res mislim, da mora zmagovati, saj je odlična."

Na vprašanje, zakaj Arsenal v zadnjih letih ni tako uspešen, Mourinho ni vedel odgovora. Je pa še enkrat poudaril, da so topničarji sposobni igrati odličen nogomet, saj imajo zelo nadarjene posameznike in veziste, ki so še kako nevarni za nasprotnikova vrata. Poleg tega pa ima Arsenal še dolgo klop.