© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.02.2015 13:35:18

Raiola o Ibrahimoviću: Pri Realu niso imeli "jajc"

Reuters

Agent Mino Raiola velja za enega najbolj razvpitih v svetu nogometa, že dolga leta pa bdi tudi nad švedskim nogometašem Zlatanom Ibrahimovićem.

Ni skrivnost, da za uspehom Mine Raiole stoji švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović. S slednjim je začel sodelovati že pri Ajaxu, nato pa je Šved za 16 milijonov evrov prestopil k Juventusu. Takrat je šla njegova kariera samo še navzgor, vse večji ugled v nogometu pa je počasi pridobival tudi Raiola.

raiola
Zlatan je v času igranja za Barcelono dvigoval veliko pahu, Raiola pa je v pogovoru za španski medij razkril, zakaj je njegov varovanev po vsega eni sezoni zapustil katalonskega velikana. "To najbolje ve Pep Guardiola, ki je brez dvoma odličen trener. Pep ga je eno leto neprestano klical in spraševal, če karkoli potrebuje, nato pa kar naenkrat prenehal," je začel pogovor Raiola in nadaljeval: "Nekoč me je poklical takratni direktor Barcelone Txiki Begiristain in mi dejal, da bi se rad pogovoril z menoj. Takrat mi je dejal, da Messi ni ravno zadovoljen, ker ne dosega veliko zadetkov in Zlatan bi mu moral pomagati. Ibra se je strinjal, toda tudi to ni bilo dovolj. Guardiola se je nato odločil, da ne bo več igral z dvema napadalcema in od takrat se ni več pogovarjal z Ibrahimovićem."

Ljubezen se je po vsega enem letu končala, švedski nogometaš pa je nato odšel k Milanu. Mnogi so pričakovali, da bo Ibrahimović kariero nadaljeval pri največjemu tekmecu Barcelone. To je bila tudi njegova želja, toda Real Madrid temu prestopu ni bil najbolj naklonjen.

"Real Madrid je političen klub. Nekaterih zadev tam preprosto ne razumem. Zlatan si je po Barceloni želel igrati za Real. To bi bil popoln prestop, poleg tega bi bil zaradi Guardiole še dodatno motiviran. Toda pri Realu niso imeli "jajc", da bi izpeljali ta prestop, pa tudi niso imeli zastavljenega jasnega cilja," je zaključil Raiola.