© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jk
jk
23.02.2015 13:14:37

Joey, nazaj na terapije!

Kapetan Queens Park Rangersov Joey Barton se je spet znašel v soju žarometov zaradi – uganili ste – nešportnega obnašanja.

Joey Barton je eden najbolj znanih »podlih dečkov« angleškega nogometa. V zadnjem času se je o 32-letniku pisalo bolj malo, v jeseni svoje kariere se je Barton vsaj nekoliko umiril in začel igrati nekoliko bolj odgovorno, morebiti tudi zaradi kapetanske funkcije, ki jo opravlja pri QPR-ju. Tudi v fazi mirovanja pa je Bartonu uspel svojevrsten rekord, na sedmih zaporednih tekmah je prejel rumeni karton.

A precej bolj kot zaradi tega, se je v javnosti znova znašel zaradi incidenta na zadnji tekmi angleške Premier lige, ko je v sporu s Tomom Huddlestonom slednjega z roko udaril v mednožje. Nadvse neumno potezo Bartona je glavni sodnik kaznoval z rdečim kartonom, ki je precej olajšal delo Hull Cityju, ki je neposrednega tekmeca v boju za obstanek premagal z 2:1. Nad obnašanjem nogometaša, ki je enkrat oblekel tudi dres angleške reprezentance, so bili razočarani tudi njegovi soigralci. Charlie Austin, trenutno prvi zvezdnik ekipe iz Londona, ga je javno obdolžil kot krivca za ta poraz.

Trener Chris Ramsey bo moral umiriti strasti v svoji slačilnici, razmišlja celo o tem, da bi Bartona (spet) poslal na terapije za brzdanje jeze. »Kapetan ima nalogo, da stopi v sredino in razreši spor, ki nastane na igrišču. Pri tem so me Hullovi igralci začeli odrivati in storil sem neumnost. Lahko se samo opravičim soigralcem, ne morem pa si odgrizniti roke in jim jo dati,« je v svojem slogu incident komentiral nekdanji nogometaš Manchester Cityja, Newcastla in Marseilla.