© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
23.02.2015 10:12:24

Stojanović: To se od nas pričakuje

Drago Wernig

V Ljudskem vrtu začetek pomladi pričakujejo dobro razpoloženi.

Vijoličasti začetek nadaljevanja prvenstva pričakujejo dobro pripravljeni. Takšna je ocena po prijateljski preizkušnji z Velenjčani, ki so jo zlahka rešili v svojo korist, vendar je hkrati res, da so se gostje predstavili v slabi, neambiciozni podobi. Prvaki so zmagali s 3:0, z malce več zbranosti v odločilnih trenutkih ob številnih priložnostih bi bila lahko razlika precej višja.

"Kljub utrujenosti smo se dobro odzvali, delovali smo dinamično. Ustvarili smo si ogromno priložnosti in trikrat zadeli, podoba je bila pozitivna. Takšna, kot smo si jo želeli, in je dober temelj, na katerem bomo gradili in izpopolnjevali našo igro," je bil po sobotni preizkušnji zadovoljen Ante Šimundža, ki se je za prve zamenjave igralcev odločil v 60. minuti. Je bila tokratna enajsterica tista, ki bo začela tudi uvodno spomladansko preizkušnjo z Gorico? "Morda da, morda ne," se je skrivnostno nasmehnil trener vijoličastih, ki se kakopak zelo dobro zaveda, da so nove moči v sobotnem popoldnevu prinesle veliko pozitivne energije: "Razen poškodovanih so vsi igralci s pristopom in prikazanim napovedali kandidaturo za prvo moštvo. Stanje je spodbudno, širok kader nam omogoča ogromno možnosti rotacij. Trenutno imamo po dva enakovredna igralca za vsak igralni položaj, tako da trenutna forma odloča, kateri igralec bo začel tekmo. Enajsterica pa je odvisna tudi od nasprotnika, ki mu želimo vsiliti igro, ki mu ne ustreza. Fantje se zavedajo, da brez trdega dela, ponavljanja dobrih predstav na treningih in tekmah, ne moreš biti član prve enajsterice NK Maribor. Nekaj dilem je še prisotnih, odpravljene bodo v tem tednu in vsi že komaj čakamo, da se bo začelo zares."

Na seznamu poškodovanih sta trenutno Dare Vršič in Jean-Philippe Mendy. "Vršič ima danes še zadnji pregled, po katerem bo padla odločitev, ali bo moral na operacijo. Mendy čuti bolečine v kolenu, tudi pri njem bomo počakali na zdravniško mnenje in se nato odločili, kako naprej. Škoda, da so se jima pojavile težave v zaključnem delu priprav. Pogrešamo vsakega igralca. Zaradi vmesnih težav z boleznimi so nekateri še vedno v določenem zaostanku za glavnino, tako da stanje ni povsem v skladu z željami, je pa spodbudno," je pojasnil Ante Šimundža.

Petar Stojanović je bil na igrišču vseh devetdeset minut. "Prevladovali smo na igrišču, a to se od nas tudi pričakuje. Med pripravami smo delali zelo dobro, telesna pripravljenost je temu primerna. V nadaljevanju prvenstva moramo vsako tekmo odigrati na način, kot smo jo z Rudarjem. To je prava pot za osvojitev naslova prvaka."