© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
23.02.2015 08:00:46

Rastoder na Grbavici?

Nikola Miljković

Zgodba ni nova, v preteklih mesecih se je o možnosti takšnega scenarija že precej namigovalo, zdaj je znova oživela. Po nekaterih informacijah iz Bosne in Hercegovine naj bi bil Izet Rastoder ob koncu tedna v Sarajevu, kjer se je po teh navedbah z vodilnimi možmi Željezničarja pogovarjal o modelu finančnega vlaganja v klub, ki domuje na Grbavici.

Tako kot v Sloveniji se bo tudi v Bosni in Hercegovini drugi del prvenstva nadaljeval prihodnji konec tedna, začetek pričakovanja bojev za točke pa je vnovič vznemiril prvi mož ljubljanske Olimpije. Oziroma vnovične informacije o tem, da naj bi bil Izet Rastoder eden od pomembnih novih vlagateljev v Željezničarja, ki bi se tako tudi z njegovo pomočjo lažje vrnil na nekdanja pota in si pridobil ugled, ki ga je nekoč imel.

854-2-grbavica

Da se klub z Grbavice ubada z velikimi finančnimi težavami, ni skrivnost, prav tako kot ni skrivnost, da vodilni možje že dalj časa iščejo uspešne poslovneže, ki bi jih radi privabili k sodelovanju. Z zajetnim denarnim vložkom kakopak, med njimi pa se vedno znova pojavlja tudi ime "kralja banan", kot so ga poimenovali sarajevski mediji.

Zdaj je z domnevno ekskluzivo postregla spletna stran radiosarajevo.ba, ki je poročala o tem, da naj bi Izet Rastoder v soboto zvečer pripotoval v prestolnico Bosne in Hercegovine in se v eni od restavracij v mestu ob Miljacki srečal z vodilnimi možmi Željezničarja ter se pogovarjal o možnostih morebitnega sodelovanja. To do zdaj menda ni bilo mogoče, toda kmalu naj bi bilo drugače, ko bo najtrofejnejši bosanskohercegovski klub dobil nov statut, ki bo omogočal prihod vlagateljev. Po teh informacijah bi imel Izet Rastoder eno od pomembnejših vlog, vendar ne bi bil sam, pridružili naj bi se mu še nekateri uspešni poslovneži. Tako iz Sarajeva kot širše regije, toda kaj bolj konkretnega ostaja zavito v tančico skrivnosti.

854-2-alihodzic

"Če sem povsem iskren, o tem ne vem nič. Je pa res, da posamezni mediji o tem poročajo," se je v nedeljskem dopoldnevu na naš klic odzval športni direktor Željezničarja Haris Alihodžić, ki smo ga med igralsko kariero kajpak zelo dobro spoznali tudi na slovenskem prvoligaškem prizorišču, navduševal je zlasti navijače Mure. Med letoma 1994 in 1996 je igral v črno-belem dresu in gotovo gre za enega od najboljših in najbolj priljubljenih nogometašev iz tujine, ki so kadarkoli igrali v Fazaneriji.

854-2-rastoder (obrez) ap
Arsen Perić

Osredotočeni smo na začetek drugega dela sezone. Na prvo spomladansko preizkušnjo, ki je izjemno pomembna. Gostili bomo Olimpik, ki ima na petem mestu dve točki manj. Menim, da bi bil lahko ta dvoboj že odločilen za mesta, ki zagotavljajo nastop na mednarodnem prizorišču. Verjamem, da bomo uspešni.
Haris Alihodžić

"Res ne vem nič o tem," je še enkrat ponovil nekdanji odlični branilec. "Vendar prav tako drži, da to ni področje, za katerega bi bil zadolžen. To je stvar vodilnih mož, s katerimi sem sicer v zelo dobrih odnosih, ampak tovrstnih informacij nisem dobil. Ali jih skrivajo ali jih preprosto ni, tega ne vem," je nadaljeval Haris Alihodžić, ki ga torej ni bilo na skrivnostni večerji na neznani lokaciji. "Ne, ni me bilo. In ne vem, kje je bila. Če se je sploh zgodila," pravi nekdanji ljubljenec navijačev Mure, ki se ukvarja le s športnim delom ustroja Željezničarja, modri nadaljevanje prvenstva pričakujejo na četrtem mestu na lestvici.

"Osredotočeni smo na začetek drugega dela sezone. Na prvo spomladansko preizkušnjo, ki je izjemno pomembna. Gostili bomo Olimpik, ki ima na petem mestu dve točki manj. Menim, da bi bil lahko ta dvoboj že odločilen za mesta, ki zagotavljajo nastop na mednarodnem prizorišču. Verjamem, da bomo uspešni in da bomo potem v takšnem slogu tudi nadaljevali vse do konca," je še povedal Haris Alihodžić.

Z novimi finančnimi injekcijami bi bilo seveda lažje, na ta način je preživel tudi mestni tekmec s Koševa. Sarajevo je prevzel malezijski milijonar Vincent Tan, ki je sicer lastnik angleškega drugoligaša Cardiff Cityja.