© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
23.02.2015 19:59:40

Kompany: S Stokom težje kot z Barco

Reuters

Eden izmed zanimivejših, če ne kar najzanimivejši dvoboj osmine finala lige prvakov bo tisti, v katerem si bosta nasproti stala Barcelona in Manchester City.

Prvo polovico dvoboja bo jutri gostil Manchester. Na Otoku se seveda veliko govori o spopadu velikanov, a kapetan sinjemodrih Vincent Kompany pred prvim sodnikovim žvižgom nekoliko umirja žogo. To pa je storil na zelo zanimiv način.

Čeprav bo Cityju nasproti stala ekipa, ki je bila v zadnji sezoni zanj usodna v istem delu tekmovanja, in jo sestavlja kopica zvezdnikov z Lionelom Messijem, Neymarjem in Luisom Suarezom na čelu, je Kompany dejal, da se njegovo moštvo ne boji tekmeca.

Belgijec je namreč izpostavil, da je včasih veliko težje kot z Barcelono igrati s Stoke Cityjem. "Seveda je to izjemno moštvo z vrhunskimi posamezniki. Vendar njihova moč ni, da vas celo tekmo napadajo. Precej težje znajo biti tekme, ko greš v goste k Stoke Cityju," je dejal Belgijec, ki meni, da imajo sinjemodri zasedbo, s katero lahko izločijo Barco.

Za nameček bodo domačini v dvoboj vstopili na krilih visoke zmage nad Newcastlom (5:0), kar bo četi Manuela Pellegrinija vlilo dodatno samozavest. To resnično potrebuje, saj ji za razliko od domačega prvenstva v ligi prvakov ne gre vse po načrtih, v najmočnejšem klubskem tekmovanju si je vozovnico za osmino finala izborila šele v zadnjem krogu, ko je v gosteh z 2:0 premagala Romo.

"V zadnjih tednih smo nekoliko dvignili raven naše igre in to moramo zdaj tudi pokazati. Smo povsem osredotočeni na tekmo in smo pripravljeni nanjo," je zaključil steber Cityjeve obrambe.