© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
11.02.2015 12:10:57

Do zdaj iz osmih držav

Drago Wernig - TAKA

Tudi to se je prej ali slej moralo zgoditi. Po sončnih dnevih skoraj brez oblaka so se Mariborčani v torek v Beleku prebudili v deževno jutro. Ampak padavine vendarle niso bile tako izrazite, da bi zmotile predvideni program dela.

Slovenski prvaki so se na igrišče odpravili dvakrat, toda ne v popolni zasedbi. Oba treninga z ekipo je izpustil Luka Zahović, ki še vedno čuti bolečino v stegenski mišici. Obetavni napadalec je pod vodstvom kondicijskega trenerja Marka Borka vadil v fitnesu, hkrati kakopak nenehno obiskuje terapije.

Popoldne je po prilagojenem programu treniral tudi Damjan Bohar, ki mu preglavice povzroča adduktor, zato pa se je ekipi pridružil Arghus. Gleženj sicer še ni povsem pozdravljen, toda brazilski branilec je stisnil zobe in znova počel, kar so počeli soigralci.

Kot smo že poročali, je vijoličasta odprava v Turčiji odslej močnejša tudi za športnega direktorja Zlatka Zahovića in Mirana Pavlina, ki bosta z ekipo ostala do nedeljske vrnitve v domovino in bosta z največjim zanimanjem spremljala zadnji prijateljski preizkušnji ob sredozemskem morju. Prva je na vrsti danes, na nasprotni strani bo Gyor, ki nadaljevanje prvenstva v prvoligaški druščini pri vzhodnih sosedih čaka na devetem mestu na lestvici, zeleno-bele barve kluba je še nedolgo nazaj branil tudi Rok Kronaveter. Bilo je predvideno, da se bo slovensko-madžarski obračun začel ob 14. uri po našem času, a se je vmes zgodila sprememba, žoga bo s sredine igrišča krenila štiri ure pozneje, torej ob šestih popoldne.

Jutri vijoličaste čaka še dvoboj z beograjskim Partizanom, ki se bo prav tako začel ob 18. uri. Črno-beli so včeraj merili moči z Litexom iz Loveča in izgubili z 1:2, v nekdanjem klubu aktualnega snovalca kadrovske politike pod Kalvarijo se je predstavil tudi slovenski dvojec; Branko Ilić je odigral vso tekmo, Grega Balažic je bil na igrišču do 58. minute.

Današnja preizkušnja bo sicer jubilejna deseta po začetku priprav, Gyor je tretji madžarski tekmec, zasedba iz Ljudskega vrta se je do zdaj pomerila z ekipami iz osmih držav. Dozdajšnji izidi: ZTE 4:0, Aluminij 2:1, Dunaujvaros 3:1, Hrvatski dragovoljac 3:0, Kapfenberg 5:0, Belchatow 2:2, Bate Borisov 2:2, Litex 2:0, Steaua 0:0.