© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorić
Jure Bohorić
11.02.2015 11:59:44

Bi, a kaj, ko ne morejo

V klubu kokos. S temi besedami so novinarji na Poljskem pokomentirali dejstvo, da za slovenskega bočnega nogometaša Bobana Jovića v ljubljanski Olimpiji v drugem delu sezone očitno ne bo več prostora.

Vsaj tako se zdi glede na to, da je Jović sam treniral doma, medtem ko so se njegovi soigralci potili v Turčiji. No, morda se bo v prihodnjih dneh kaj spremenilo, mogoče pa je tudi, da bo bočni nogometaš že v kratkem dokončno zapustil vrste ljubljanskega kluba.

Na Poljskem prestopni rok še traja, Wisla ima vse do 2. marca čas, da zaključi posel. Krakovčani so se z Jovićem že vse dogovorili in z njim podpisali triletno pogodbo, ki bo začela veljati poleti, vendar z Olimpijo ne najdejo skupnega jezika. Razlog je seveda denar; Wisla ga nima, Olimpija ga (menda) želi kar nekaj. Omenja se celo 100 tisoč evrov … Če do dogovora ne bo prišlo, bo klub Kokos verjetno še naprej Jovićeva realnost. Toda zakaj takšno ime? Gre za zanimivo zgodbo. Ko je pred leti varšavsko Polonio kot predsednik vodil kontroverzni Jozef Wojciechowski, je z igralci delal kot svinja z mehom. Kdor je igral slabo, kdor ni želel podpisati nove pogodbe, kdor se mu je zameril, je bil odstranjen iz ekipe. Prvi takšen je bil Daniel Kokosinski. Ali Kokos, kot so ga klicali soigralci. In prav zaradi njega se je na Poljskem prijelo, da gredo igralci, ki morajo trenirati v osami, v klub Kokos. Kjer ni prijetno; Kokosinski je bil več mesecev izpostavljen duhomornim treningom, teku gor in dol po stopnicah, vadbi ob nenormalnih urah in tako naprej in tako nazaj. Joviću med zmaji ni tako hudo, navsezadnje se je po besedah Milenka Aćimovića znova priključil ostalim soigralcem. Mar to pomeni, da je možnost odhoda v Wislo dokončno padla v vodo?

»Ne glede na to, kaj se z Jovićem dogaja v Olimpiji, to ni spremenilo našega načrta. Jovića v dresu Wisle pričakujemo po koncu aktualne sezone,« je sporočil tiskovni predstavnik krakovskega kluba Maksymilian Michalczak, nato pa dvoumno pripomnil: »A ker je do konca prestopnega roka pri nas še nekaj časa, bi se lahko zgodilo še marsikaj.« Toda zmaji Jovića, ki je po vrnitvi Olimpije v 1. SNL za slednjo odigral 150 ligaških tekem, brez plačila odškodnine (bržčas) ne bodo dali. Tukaj pa se pojavi problem, kot je priznal predsednik Robert Gaszynski: »Jovića bi pripeljali že zdaj, toda za razumljiv znesek. Toda ta, ki je postavljen v tem trenutku, je za nas žal previsok.« Tudi trener Franciszek Smuda se je očitno sprijaznil s tem, da je blagajna prazna: »Morda bo v prihodnje drugače, toda zdaj je stanje takšno, da moram delati z igralci, ki so mi na voljo. Ne bom rekel, da si ne bi želel kakšne okrepitve, ampak zdaj sem se že privadil, da denarja za nakupe preprosto ni.«