© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
10.02.2015 08:00:32

Aćimović: Ker me poznajo, si niso upali

Arsen Perić

Športni direktor Olimpije v teh dneh ni pretirano dobro razpoložen. Še vedno je pod vtisom sobotnega visokega poraza na Dunaju, kjer je nekoč doživljal čudovite trenutke.

A snovalec kadrovske politike v zmajevem gnezdu močno verjame, da se je preprosto zgodil le slab dan in da izid v avstrijski prestolnici niti po naključju ni odsev kakovosti moštva. Igralcem še vedno zaupa in prepričan je, da bodo iz poloma znali izvleči koristne zaključke.

Po osrednjem delu priprav v Antalyi in prosti nedelji so nogometaši Olimpije včeraj znova vadili v domačem okolju. Glede na zimske razmere je bila Turčija zagotovo še v mislih. "Tam so bili pogoji res odlični. Od igralnih površin do hotela, hrane ... Vse je bilo, kot mora biti. Ekipa je imela vse, kar mora imeti na voljo za kakovostno delo," je povedal Mile Aćimović, ki se je ekipi pridružil v končnici bivanja ob Sredozemskem morju. Dovolj zgodaj, da ni izpustil prijateljske preizkušnje proti njegovemu nekdanjemu klubu.

843-3-2 acimovic nm
Nikola Miljković

PROTI ZVEZDI NA ZAVIDLJIVI RAVNI
Zmaji so se s Crveno zvezdo razšli z izidom 1:1. "Za ta del priprav je bila podoba ekipe na zavidljivi ravni. Zelo dobra. Tako na kondicijskem kot taktičnem področju. Dobro smo stali na igrišču, s prikazanim sem bil res zadovoljen. Vsekakor so prevladovale pozitivne misli," se je na remi z zasedbo z Marakane ozrl športni direktor zeleno-belih. 

Ko smo se dogovorili za preizkušnjo, smo vedeli, da bo zelo zahtevna, da bo Austria teden dni pred začetkom nadaljevanja prvenstva tako rekoč že v tekmovalni formi. Toda to ni in ne sme biti olajševalna okoliščina, za prikazano na Dunaju ni opravičila.

Toda zadovoljstvo je hitro splahnelo. Še več, po soboti prevladujeta razočaranje, zaskrbljenost. Iz preprostega razloga, ker so si varovanci trenerja Darka Karapetrovića v dvoboju z Austrio privoščili polom. Dunajski vijoličasti so slavili s kar 5:0, Ljubljančani so bili nemočni kot že dolgo ne. Gostitelji so se dobesedno sprehajali pred njihova vrata in počeli, kar se jim je zahotelo. 




NA DUNAJU KATASTROFA
Ob omembi tekme v prestolnici severnih sosedov se je barva glasu Mileta Aćimovića razumljivo spremenila. "Vse skupaj lahko opišem z eno besedo – katastrofa! Austria je bila prepričljivo boljša. V vseh segmentih. Ko smo se dogovorili za preizkušnjo, smo vedeli, da bo zelo zahtevna, da bo Austria teden dni pred začetkom nadaljevanja prvenstva tako rekoč že v tekmovalni formi. Toda to ni in ne sme biti olajševalna okoliščina. Prav tako kot ni in ne sme biti opravičilo, da smo v petek dvanajst ur preživeli na poti, da so fantje od plus petnajst stopinj Celzija prišli na minus tri in da je bila igralna površina v povsem drugačnem stanju, kot so bile tiste v Turčiji. Vse to seveda ima določen vpliv, toda kljub vsemu se nam kaj takega ne bi smelo pripetiti. Dejstvo je, da je Austria boljša ekipa, toda na tak način se igralec v dresu Olimpije ne sme predstaviti," je pripovedoval nekdanji reprezentant in nato po krajšem premisleku pristavil: "A če se je že moralo zgoditi, se je gotovo v najboljšem trenutku. Edina pozitivna stvar je, da se je na prijateljski tekmi. Zdaj je potrebna temeljita analiza, ki bo razkrila, čemu vse moramo v prihodnjih dneh posvetiti prav posebno pozornost. Da odpravimo pomanjkljivosti in začetek nadaljevanja prvenstva pričakamo primerno pripravljeni. Kakopak se napak zavedajo tudi igralci. Njihovi obrazi po porazu so bili dovolj zgovorni, zelo dobro vedo, kakšna je njihova odgovornost. Takoj po tekmi smo se pogovorili in verjamem, da bomo iz vsega skupaj znali izvleči koristne zaključke."

ČE BI ME VPRAŠALI V TURČIJI ...

843-2-mile acimovic ap

Miletu Aćimoviću je bilo na Dunaju še posebej težko. Nekoč je blestel v dresu Austrie, zato se je srečal s številnimi prijatelji, znanci, in najbrž je bil po petardi deležen tudi kakšne zbadljivke. "Če sem povsem iskren, jih niti ni bilo. Verjetno tudi zato, ker me dobro poznajo, in v primeru da bi se me lotili na tak način, se vse skupaj najbrž ne bi dobro končalo. Seveda pa sem gostiteljem čestital za zmago, odlično organizacijo in gostoljubje, ki so nam ga nudili."

Med zimskim prestopnim rokom je bilo v igralski zasedbi precej premikov, kako je športni direktor zadovoljen z izkupičkom? "Uf, če bi me vprašali po tekmi z Zvezdo v Turčiji, bi bil zadovoljen, sobota je prinesla nova spoznanja. Toda seveda še naprej stojim za ekipo, za igralci, najbolj pa sem vesel zaradi tega, ker je dozdajšnji del priprav minil brez hujših poškodb. Prav tako je nadvse pomembno, da se Zajc počasi vrača v želeni ritem, Delamea Mlinar je vse bližje vrnitvi, Božič in Vukčević za zdaj vadita po posebnem programu."

JOVIĆ Z EKIPO, JUTRI V ROVINJ

843-3-jovic nm

V Turčiji z moštvom ni bilo Bobana Jovića, ki je šest mesecev pred iztekom pogodbe obljubil zvestobo Wisli iz Krakova. Mar to pomeni, da bo vse do poletja na stranskem tiru? "V Ljubljani je ostal zato, ker bi se lahko v vsakem trenutku kaj spremenilo. Bilo naj bi vprašanje dni oziroma ur, da bi se vse skupaj rešilo v zadovoljstvo vseh vpletenih strani, toda naposled se je vendarle precej zavleklo. Čakali smo in še vedno čakamo na odziv Wisle, medtem se je Jović znova pridružil vadbi z ekipo. Ker so prestopi na Poljskem mogoči do 2. marca, še vedno obstaja možnost predčasnega odhoda. Lahko se uresniči v prihodnjih dneh, a hkrati prav tako ni izključeno, da se ne bo vse do konca prestopnega roka," je pojasnil Mile Aćimović.

Če sem povsem iskren, jih niti ni bilo. Verjetno tudi zato, ker me dobro poznajo, in v primeru da bi se me lotili na tak način, se vse skupaj najbrž ne bi dobro končalo.

Razkril je, da bodo zmaji že v sredo znova zapustili prestolnico: "Pogoji za vadbo so vremenskim razmeram primerni, zato bo ekipa v sredo odpotovala v Rovinj, kjer bo ostala do nedelje, v soboto je predvidena prijateljska preizkušnja. Bili smo dogovorjeni z Aluminijem, ampak Kidričani v Istro ne nameravajo potovati, zato tekmeca še iščemo. Ne bo ga lahko najti, a seveda upam, da bomo dosegli namen."