© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
01.02.2015 19:47:05

Domžalski perfekcionisti

Grega Wernig

Luka Elsner in njegovi varovanci bodo v ponedeljek dopoldne odpotovali v Turčijo.

Domžalčani so pred ponedeljkovim odhodom v Turčijo "skočili" do Medulina, kjer so tudi v dvoboju s hrvaškim prvoligašem Istro potrdili svojo kakovost.


Zasedbi iz Pulja ni pomagalo niti spoznanje, da je blizu tekmovalne forme, prvenstvo pri južnih sosedih se bo začelo že prihodnji konec tedna. Dvakratni slovenski prvaki so zmagali z 2:0 (1:0), v končnici obeh polčasov sta zadela Horić in Jelar, obakrat iz prekinitve. Zmaga bi bila lahko izražena tudi z višjo razliko, a učinkovitost še ni na želeni ravni

"Ko smo imeli posest žoge, smo bili malce premalo potrpežljivi. Istra se je v določenih trenutkih tekme z vsemi enajstimi igralci branila vsega 40 metrov od svojih vrat in v njihovo obrambno postavitev smo se preveč 'zaletavali'. Po drugi strani pa smo bili dovolj sveži ter hitri in vsekakor veseli spoznanje, da lahko določeni igralci visok ritem držijo že vseh 90 minut. Bilo je veliko dobrih stvari, poleg tega smo se tudi zelo dobro odzvali na številne čudne sodniške odločitve. Zelo sem zadovoljen s prikazanim. Če smo proti Zarici odigrali povprečno, smo se zdaj vrnili na pravo pot," je p uspešni preizkušnji v Istri zadovoljen Luka Elsner. "Fizično smo na ravni, ki smo jo načrtovali za to obdobje priprav. Tekmo sem nestrpno pričakoval prav zaradi ocene fizičnih sposobnosti. Spraševal sem se, če smo zmožni držati visoki ritem vsaj določen čas in v prvem polčasu nam je to uspelo. Veliko je bilo ponavljanj, hkrati smo v obrambi in pri podajah ostali osredotočeni ter disciplinirani. Poleg tega noge niso težke, čeprav je za nami veliko napornih treningov. To sta dva elementa, ki skrbita za pozitivno oceno do zdaj opravljenega dela," je nadaljeval trener Domžal, ki bo v ponedeljek ob 11.30 s svojimi varovanci odpotoval na osrednji del priprav v Antalyjo.

"Zdaj si bomo vzeli več časa, da do potankosti izpilimo vse faze igre. S tem bomo izboljšali organizacijo na igrišču, saj se nekateri igralci v določenih fazah igre še lovijo. V Turčiji bomo imeli na voljo prave pogoje in močne tekme, da te stvari popravimo. Ekipa je sestavljena iz perfekcionistov in zato bomo poizkušali do potankosti izpiliti vsako malenkost. Jasno pa je, da moramo še dvigniti kakovost igre in raven tekmovalnosti," je dejal Luka Elsner, ki je na seznam za Turčijo uvrstil 27 igralcev.