© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
01.02.2015 19:30:36

Aktivirati jih do Maribora

Nikola Miljković

Ljubljančani so po prvi prijateljski tekmi v Turčiji zadovoljni, evforični pač ne.

Za nogometaši Olimpije je prva turška prijateljska tekma. V Beleku so s prepričljivih 3:0 (1:0) ugnali Sturm, vendar je hkrati treba pristaviti, da je avstrijski prvoligaš nastopil v glavnem z mladimi močmi.


Udarna zasedba črno-belih iz Gradca je bila kmalu zatem na istem igrišču z 2:0 boljša od romunske Steaue.

Toda vsaka zmaga je dobrodošla, vendar je hkrati res, da nikogar ne bi smela zaslepiti,

"Noge so še malce težke po napornih kondicijskih treningih, vendar sem s prikazano energijo in disciplino v igri zelo zadovoljen. Bilo bi čudno, če bi bili že zdaj v optimalni formi. Tekma s Sturmom nam je pokazala tako pozitivne kot tudi negativne stvari, ki jih moramo do začetka prvenstva popraviti. V vsakem primeru pa sem zelo zadovoljen s predstavo moštva," je po dvoboju z Avstrijci povedal trener Olimpije Darko Karapetrović.

Tudi igralci zadovoljstva niso skrivali. "Menim, da smo za ta del priprav prikazali zelo disciplinirano in borbeno igro. Imamo, jasno, še precej rezerv v igri, ki jih bomo skušali aktivirati do tekme z Mariborom. Osebno sem zadovoljen s svojo predstavo, ki pa je lahko še precej, precej boljša," pravi 26-letni Stjepan Babić, ki se je predstavil v obetavni podobi, izkušeni Darijan Matić dodaja: "Verjamem, da smo lahko še precej boljši. Tako na individualni kot tudi moštveni ravni. Veseli dejstvo, da so se novi fantje kar dobro vklopili v našo ekipo. Potreben bo določen čas, da osvojijo določene avtomatizme v igri, toda po doslej videnem sem velik optimist."