© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
01.02.2015 13:43:47

Nesreča na zelenici (video)

Afriški pokal narodov v Ekvatorialni Gvineji počasi prehaja v sklepno fazo, včerajšnja četrtfinalna tekma pa je minila v znamenju preobrata Demokratične republike Kongo in nesreče na zelenici, v katero je bilo vpleteno vozilo za poškodovance.

Včeraj sta si na prvih dveh četrtfinalnih obračunih napredovanje v polfinale zagotovili Ekvatorialna Gvineja, ki je bila po podaljšku boljša od Tunizije, in Demokratična republika Kongo. Slednja je po dobri uri igralnega časa zaostajala že z 2:0, nato pa se je začel epski preobrat, ki ga je začel in dokončal Dieumerci Mbokani. Končni rezultat je bil 4:2, vmes pa sta se med strelce vpisala še Bokila in Kimwaki. Slednji je v igro vstopil v 50. minuti, ko je zamenjal poškodovanega Gabriela Zakuanija.

Prav dogodek iz 50. minute močno odmeva še danes. Nesrečni Zakuani zaradi poškodbe z igro ni mogel nadaljevati, zelenico pa je lahko zapustil le s pomočjo nosil. Ponj je prišlo tudi vozilo za poškodovance, nespretni voznik pa se je poškodovancu približal s preveliko hitrostjo, zaradi česar se trku z Zakuanijem ni mogel izogniti. Na srečo ob trku z vozilom ni utrpel kakšne dodatne poškodbe, prav gotovo pa bo ta dogodek pomnil še dolgo časa.