© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
01.02.2015 10:39:30

Kaznovan, ker je sodeloval pri žaljivi igri

Angleški premierligaš Stoke City se bo moral dve tekmi znajti brez nemškega branilca Roberta Hutha. Angleška nogometna zveza ga je namreč kaznovala, ker se je preko twitterja udeležil sporne igre.

Nekdanji nemški reprezentant Robert Huth, ki že od leta 2009 brani barve Stoke Cityja, je že dolgo dejaven na twitterju, zaradi zadnjih objav pa ga je angleška zveza kaznovala z 20 tisoč evri in neigranja na dveh tekmah. Prvo je izpustil že včeraj, ko so njegovi soigralci s 3:1 premagali QPR, Stoku pa ne bo mogel pomagati niti naslednjo nedeljo, ko ga čaka gostovanje pri Newcastlu.

In kaj je bil vzrok za takšno kazen? Tridesetletni branilec je na twitterju sodeloval pri igri "Cock or no cock" (Penis ali ne). Že samo ime pove, da igra ni namenjena mlajšim od 18 let, mnogi pa so jo označili za kruto in poniževalno. V njej namreč sodelujoči ugibajo ali je imela oseba na fotografiji spremembo spola ali ne oziroma ali je imela pred operacijo penis ali vagino.

To je očitno prišlo na ušesa angleški zvezi, ki je igro označila za homofobno, nad njo pa se zgražajo tudi mnogi twitterjevi uporabniki. Ker naj bi igralec Stoka s tem promoviral homofobijo, se je tudi odločila za omenjeno kazen, Huth pa se je medtem za svoje dejanje že opravičil in izbrisal vse sporne "čivke".