© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
20.01.2015 08:58:59

Sloboda se ni oglasila

Drago Wernig - TAKA

Kakšen bo nadaljnji status Nusmirja Fajića?

To je še vedno vprašanje brez pravega odgovora, zato pa je nenehno mogoče slišati takšna in drugačna namigovanja. Pred kratkim smo poročali o tem, da bi utegnil kariero nadaljevati v beloruskem Dinamu iz Minska, kar je menda še vedno mogoče, medtem iz Bosne in Hercegovine skoraj tedensko prihajajo informacije o tem, da naj bi se napadalec, ki smo ga na slovenskem prizorišču spoznali v dresu Mure, vrnil v domovino.


Najprej se je omenjal sarajevski Željezničar, zdaj naj bi bila najbolj vroča možnost povezana s prestopom v Slobodo iz Tuzle, ki jo v nadaljevanju sezone čaka hud boj za obstanek med prvoligaši.

Klub, ki domuje na stadionu Tušanj, bo skušal namen uresničiti z novim trenerjem, vodenje rdeče-črne ekipe je prevzel nekdanji odlični napadalec Husref Musemić. A kakopak so potrebne tudi igralske okrepitve, prva nova moč je igralec, ki smo ga na sončni strani Alp spremljali v dresih Maribora in krajši čas tudi Olimpije.

Slobodi je priskočil na pomoč Zajko Zeba, ki je pred kratkim prekinil sodelovanje s Shkëndijo, naslednji na seznamu želja je menda Nusmir Fajić. Nekateri mediji v BiH poročajo, da naj bi bil tik pred prestopom in navijači se že veselijo, da bosta z Zajkom Zebo sestavljala navezo, ki ji bodo tekmeci težko kos. Se veselijo prezgodaj? "Nihče ni navezal stika z nami, prav tako na naslov kluba ni prispela kakršnakoli ponudba," je razkril športni direktor vijoličastih Zlatko Zahović.

Nusmir Fajić je pod Kalvarijo sicer še naprej na stranskem tiru in nič ne kaže, da bi se to v bližnji prihodnosti lahko spremenilo, zato je njegov januarski odhod vendarle precej verjeten. Do takrat trenira z B-ekipo, ki je na pripravah v Medulinu.