© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
20.01.2015 07:40:45

Da, pogovarjamo se z Juventusom

Grega Wernig

Goričani so včeraj popoldne kot zadnji med prvoligaši pod vodstvom novega trenerja začeli priprave na spomladanski del sezone. Vodenje ekipe je prevzel Cesare Beggi, menda pa je precej verjeten scenarij, da bodo štirikratni slovenski prvaki v prihodnje sodelovali s torinsko staro damo.

Novogoriški Športni park je naposled oživel, modro-beli so se pod vodstvom novega trenerja lotili priprav na spomladanske izzive. Cesare Beggi in njegovi varovanci bodo imeli v nadaljevanju sezone en sam cilj. Ohraniti morajo prvoligaški status, za uresničitev cilja bodo kakopak potrebovali urejene razmere.

Trenutne so v mestu vrtnic dokaj kaotične, toda predsednik Robert Vrtovec je prepričan, da bo kmalu drugače. Tudi po zaslugi novega italijanskega partnerja. Že nekaj časa ni skrivnost, da so Goričani v navezi z dvema kluboma iz serie A. Prvi je Sampdoria, drugi je bil do zdaj neznanka, medtem pa je športni direktor Michele Dal Cin v pogovoru za Primorske novice razkril, da naj bi bil to nihče drug kot veliki Juventus.

"Drži, pogovarjamo se tudi z aktualnimi italijanskimi prvaki," je potrdil Robert Vrtovec. "Prav tako kot z nekaterimi drugimi, toda z Juventusom in Sampdorio najbolj resno. O podrobnostih pa za zdaj res ne bi govoril. S kom in v kakšni obliki bomo sodelovali, bomo dokončno dorekli prihodnji mesec," je nadaljeval predsednik Gorice, ki ostaja optimist: "Prepričan sem, da se bodo stvari lepo razpletle, tudi sodelovanje s Parmo zaključujemo v pozitivnem duhu. V sredo se bomo še enkrat srečali in še vedno velja obljuba, da bo klub poravnal svoje finančne obveznosti, določene v pogodbi. S tem bi prišli na pozitivno ničlo oziroma bi nam nekaj denarja še ostalo. Za naprej in prihodnjo sezono smo polovico proračuna zagotovili s sklenitvijo pogodbe z eno od italijanskih oglaševalskih agencij. Naše nadaljnje tekmovanje nikakor ni vprašljivo. Spomladi je osnovni cilj kakopak ostati v ligi, potem bodo ambicije precej višje, osnovna želja bo vsako leto nastopati v Evropi."

Robert Vrtovec je še razkril, da se bosta Goričanom ta teden pridružila nova igralca. Prvi je 19-letni Romun Vlad Marin iz Messine, drugi pa prav tako 19-letni Litovec Vykintas Slikva iz Modene. Oba imata v svojem klubu status posojenega igralca Juventusa in tudi zaradi tega se zdi sodelovanje s staro damo dokaj verjetno.

Pa še to, po odhodu Iztoka Kavčiča je vodenje nogometne šole prevzel Florijan Debenjak.